Skæbner

Dreng døde den første dag i vuggestuen

17. juli 2015 Søren Johannesen
GoFundMe
Det mareridt, alle forældre frygter, er blevet virkelighed for forældrene Amber Scorah og Lee Towndrow.

Det mareridt, alle forældre frygter, er blevet virkelighed for forældrene Amber Scorah og Lee Towndrow.
De troede, de havde fundet den bedste pasning til deres kun 3 måneder gamle dreng Karl, da de indskrev ham i vuggestuen SoHo Childcare, en tilsyneladende tryg og farverig institution på første sal i en bygning på det sydlige Manhattan i millionbyen New York.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Første dag

SoHo Childcare har eksisteret siden 2001 og drives af canadisk fødte Maryellen Strautmanis, som på sin hjemmeside beskriver, hvordan hun har ”den dybeste respekt for hvert enkelt barn”, og at hun gennem ”humor, fleksibilitet og konsistens sørger for at gøre hver dag til en glædelig oplevelse” for børnene.
Men der var intet glædeligt over lille Karls første dag i Strautmanis vuggestue.
Karls mor Amber afleverede sin elskede lille søn i vuggestuen mandag morgen den 13. juli. Fordi det var Karls første dag, aftalte hun med pædagogerne, at hun ville vende tilbage allerede lidt efter middag.
Da Amber var gået, fik Karl lidt at spise og blev senere lagt til at sove. Omkring kl. 12.15, da en kvindelig pædagog så til ham, opdagede hun, at Karls læber var blå. Den lille dreng reagerede slet ikke.

LÆS OGSÅ: Lille Ellen døde efter to timer

Dødsårsag stadig ukendt

Hurtigt blev der ringet til alarmcentralen, og Karl blev i al hast kørt til hospitalet Lenox Hill HealthPlex i bydelen Greenwich Village, hvor han kort efter blev erklæret død.
Det er fortsat usikkert, præcis hvad dødsårsagen er.
Tirsdag foretog New Yorks retsmedicinere en obduktion. En talsmand siger imidlertid til avisen New York Times, at der skal flere undersøgelser til, førend man kan fastslå, hvorfor lille Karl døde.
I mellemtiden er myndighedernes søgelys rettet mod SoHo Childcare, som nu er lukket, for det har vist sig, at Maryellen Strautmanis slet ikke har lov til at drive en vuggestue, noget som i New York kræver en række særlige tilladelser – og ingen af dem har Maryellen Strautmanis.

Manglede tilladelser

For eksempel skal alle medarbejdere i børnepasningsindustrien været trænet i førstehjælp og i at forebygge vuggedød. Det er usikkert, om Strautmanis medarbejdere kunne leve op til dette krav.
Det har også vist sig, at myndighederne så sent som i november rent faktisk fik en anmeldelse om, at Strautmanis, hendes mand og deres tre ansatte drev en ulovlig vuggestue med 15 børn i alderen 3 måneder til 3 år. Men da inspektørerne før jul mødte op på adressen for at undersøge sagen, var der ingen, der lukkede op, da de ringede på dørklokken. En forretningsdrivende i stueetagen nægtede ethvert kendskab til, at der skulle være en vuggestue på første sal i bygningen.

Fik ros

I New York er det ofte frygteligt dyrt at få sit barn passet. Derfor findes der – trods den strikse lovgivning på området – en stribe ulovlige pasningsinstitutioner, og det kan være vanskeligt for forældre at gennemskue, om institutionerne har de rigtige tilladelser eller ej.
Karls forældre, Amber og Lee, som bor i bydelen Brooklyn og arbejder som henholdsvis forfatter og filmfotograf, troede, de havde fundet det perfekte sted for deres lille dreng.
På SoHo Childcares hjemmeside roser en stribe forældre da også institutionen, Maryellen Strautmanis og de ansatte, som beskrives som exceptionelt dygtige og nærværende overfor børnene.
Men SoHo Childcare var langt fra det perfekte sted for lille Karl.

LÆS OGSÅ: David stak af fra børnehaven

Samler ind til familien

Venner af den lille drengs sorgramte forældre har oprettet en indsamling på hjemmesiden GoFundMe under overskriften ”Remembering Karl Townsdrow”, hvor der indtil videre er samlet 58.300 dollars (ca. 400.000 kroner) ind til familien.
På hjemmesiden skriver familiens nære venner: ”Karl var elsket af sine forældre, som forgudede ham. Han var deres lykke, og han spredte glæde til alle, som mødte ham. Hans familie og venner er i dyb sorg men vi søger trøst i, at vi i det mindste fik lov til at lære denne søde, uskyldige sjæl at kende, selv om det kun var for en kort stund.”

Sponsoreret indhold