Drømmetydning: Du drømmer, at du flyver - det betyder det

Har du også prøvet at drømme at du flyver? Læs her, hvad drømmen betyder og bliv klogere på drømmetydning...

Drømmetydning

I en serie om de drømme vi alle har tilfælles, lægger vi ud med drømmen om at flyve:

At flyve gennem luften som en fugl har været et fascinerende træk i menneskets drømme siden de ældste tider.

Babylonierne forestillede sig, at en mand, som tog sig en flyvetur i sine drømme, ville finde rigdom, hvis han var fattig, frihed, hvis han var fange, og sundhed, hvis han var syg. Den lydiske sandsiger Artemidoros Daldianos hævdede, at drømmen om flyvning gav en drømmende en følelse af en ophøjethed over andre – og at det også var et løfte om lykke og rigdom.

Læs også: Drømmetydning - det betyder de 10 mest almindelige drømme

Det må være noget med sex?
Karakteristisk for Freud så han noget seksuelt i flyvedrømme – ved at forbinde fornemmelsen af flyvning med orgasme og seksuel overlegenhed. Da bevægelse gennem luften antyder spøgelser og engle, forbandt Wilhelm Steckel, en af Freuds tidlige elever, drømme om flyvning med tanker om døden.

Ifølge Alfred Adlers fortolkning af disse drømme udtrykker de en vilje til at dominere andre, og Carl Jung mente, at de symboliserede et ønske om at klare et problem eller slippe fri af restriktioner.

Frihedstrang
Moderne drømmeforskning er tilbøjelig til at følge Jungs tænkning. ”Folk, der befinder sig under tvang, folk, der er tvunget til at udholde ulykkelige omstændigheder (et ulykkeligt ægteskab, et elendigt job eller lignende), oplever deres trang til frihed i deres flyvedrømme,” skriver Emil Gutheil. 

”At flyve betyder derfor at være fri.” det er en kendsgerning, som støtter denne fortolkning, at ældre mennesker oftere synes at drømme om at flyve end yngre gør – hvilket åbenbart afspejler deres ønske om at undslippe en voksende fysisk svageligheds lænker.

Læs også: Cecilie Beck - mine drømme går igen

Følelse af styrke
Generelt er flyvedrømme behagelige og giver stærke fornemmelser af kompetence og succes. TV-manden Johnny Carson har udtalt, at han ofte drømmer om at flyve og udføre luftakrobatik efter at have haft en god dag i studiet – en antydning af, at han ’bliver høj’ af sin verbale akrobatik under udsendelserne.

Ud over traditionelle psykologiske teorier er der nogle, som forbinder drømme om flyvning med udafkroppen-oplevelser. ”Det kan være, at vi virkelig flyver,” siger den kliniske psykolog og drømmeterapeut Gayle Delayney, ”om end i en anden dimension af virkelighed og måske i en anden krop”.

Følg med
Følg med på Mit Univers, når vi fortæller om de drømme, vi er fælles om: Næste gang tager vi fat på den med at drømme, at man er nøgen offentlig! Du kan godt glæde dig!

Kilde: Mystikkens Verden

Nysgerrig på fremtiden? Prøv en session hos en af vores dygtige clairvoyanter