Efter skilsmissen: Vi har fået vores anden ungdom

Hvad gør man, når man er blevet skilt, og ens venner er dybt begravet i deres eget familieliv? En flok voksne singler har fundet et helt særligt fællesskab med mennesker, de ikke kendte i forvejen. Fælles for dem alle er, at de nægter at sidde alene foran fjernsynet hver aften. De vil have det bedste ud af livet. Bubber var med, da 11 medlemmer af singlegruppen mødtes en fredag aften. Her lærte han, at man aldrig bliver for gammel til at danse på stuegulvet. Og at det aldrig er for sent at få nye venner.

- Hallo, råber værtinden. Hun må gentage sig selv et par gange, før stemmerne og latteren i rækkehuset i Herfølge sænker sig nok til, at hun kan præsentere dagens menu. Der er to skåle med Chili con carne. Den med flag er den milde.

- Den anden kan man fjerne maling med, siger hun, mens de 10 gæster sætter sig ved bordet med lysegrøn dug og friske blomster. Stemmerne stiger øjeblikkeligt igen, og de næste grin er allerede i gang. Replikkerne falder hurtigt denne aften.

Nye men stærke venskaber

Man skulle tro, alle havde kendt hinanden siden skoletiden, men i virkeligheden er ingen af venskaberne omkring bordet mere end et år gamle. Til gengæld er alle i samme båd. Alle har engang levet som mor-far-børn. Alle er blevet rusket rundt i en skilsmisse. Og alle skal finde deres ben at stå på som voksne singler. Det er derfor de er samme.

Bubber med en fredag aften i singlegruppen

Bubber fik lov at være med en fredag aften, hvor 11 medlemmer fra gruppen ”Singler over 45 hygger” mødtes til aftensmad og dans.

Læs hele reportagen i Ude og Hjemme nummer 18.