Skæbner

Efterlader trillinger på hospitalet

2. oktober 2015 Joan Andersen
En mor til tre havde ikke råd til at beholde sine nyfødte trillinger, så hun stak af og efterlod de nyfødte piger på fødegangen. Det var svært nok for hende at klare de tre børn, hun havde i forvejen.

Trillingerne Alexandra, Isabela og Cristina bor på hospitalet. Det har de gjort i tre uger. Deres mor stak af og efterlod dem der, hvor de blev født på hospitalet i byen Drobeta-Turnu Severin i Rumænien.

Moren troede, hun bare kunne forsvinde, men en lokal tv-station fandt hende og konfronterede hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Moren til trillingerne hedder Jeaneta Bente og er 32 år. Hun bor i et faldefærdigt hus med bliktag sammen med sine tre større børn. Ingen er i tvivl om, at hun hører til blandt Rumæniens absolut fattigste.

Læs også: Natalie mistede datter: Husk hende når I får nok af jeres børn

Fødte trillinger for tidligt

Hun forklarer, at da det gik op for hende, at børnene kom til verden alt for tidligt, og at det var trillinger, besluttede hun sig for at efterlade dem.

- Jeg håber, at folk forstå, at jeg simpelthen ikke har nogen mulighed for at tage mig af dem og give dem mad, men jeg ønsker det bedste for dem og håber, de får et bedre liv, end det jeg kan tilbyde dem, siger den nybagte mor ifølge Daily Mail.

Selv om de er født for tidligt, klare alle tre piger sig rigtig godt.

Hun indvilligede i at underskrive dokumenter, så trillingerne kan blive bortadopteret. Moren er analfabet, så hun underskrev med sit fingeraftryk.

Læs også: Født alt for tidligt: Jeg troede, min datter var død

De efterlader deres børn

Hospitalerne i Rumænien rapporterer, at det er et stigende problem, at mødre efterlader deres børn på hospitalet. På hospitalet, hvor trillingerne er født, er 25 børn blevet efterladt alene i år.

I stort set alle tilfælde forklarer moren, at hun ikke har råd til at beholde barnet.

En socialarbejder i lokalområdet forklarer:

- Grunden til, at de forlader børnene, er for det meste, fordi forældrene ikke har råd, men tit handler det også om, at de ikke har noget netværk eller støtte fra den nærmeste familie, siger Aurelia Ciresanu.

Sponsoreret indhold