Skæbner

Eigil fik hjertestop i børnehaven: Død i 10 minutter

14. marts 2017 af Carsten Holst. Foto: Jørgen Ploug og private
Ingen vidste, at 5-årige Eigil havde en genfejl, der hvert øjeblik kunne stoppe hans lille hjerte. Det skete en dag i børnehaven, og i 10 minutter var drengen uden kontakt til livet. Heldigvis satte årvågne pædagoger straks livreddende hjælp i gang, inden en ambulancelæge fik drengens hjerte til at slå igen.

Onsdag den 9. marts 2016 startede fuldstændig som så mange andre hverdage for ægteparret Kirstine og Jesper Guld Frederiksen.

Jesper havde den dag hjemmearbejde som socialpædagog, og Kirstine afleverede om morgenen parrets 5-årige søn, Eigil, i børnehaven Wagnerhus i Holstebro.

Daniella og Asgers sorg: Vores Mikkel døde i børnehaven 

Eigil var som sædvanlig frisk og glad, da han vinkede farvel til sin mor og begyndte at lege med de andre børn. Den 35-årige mor til tre drenge kørte videre til sit arbejde som klinisk diætist på det lokale sygehus, og intet tydede på, at denne dag ville blive dramatisk, og at den var tæt på at blive Eigils sidste i live. 

Hjertestop og kunstigt koma

Blot få timer efter, at Kirstine havde afleveret sin søn, slog livet en kolbøtte for det vestjyske ægtepar fra Mejrup uden for Holstebro.

Sidst på formiddagen sad Kirstine i en lægehelikopter på vej tværs over Jylland til et hospital i Aarhus, og ved siden af hende lå hendes lille dreng i kunstigt koma.

Massevis af tanker og spørgsmål løb gennem den chokerede mors hoved, inden helikopteren efter 20 minutters flyvning landede ved hospitalet.

Døde første dag i dagplejen

På børnehavens legeplads var Eigil pludseligt og uden varsel faldet bevidstløs omkuld med et hjertestop. I 10 minutter forsøgte pædagogerne at få liv i ham, mens forældrene blev bedt om at komme straks.

Vendte tilbage til livet

Først da en ambulance nåede frem, lykkedes det lægen i det tredje forsøg med en hjertestarter at få drengens hjerte til at slå igen, og Eigil vendte langsomt tilbage til livet. 

4-årige Lily kørt ihjel i børnehaven

– Det var surrealistisk at sidde i helikopteren og kigge på Eigil. Få timer før var han glad og fuld af energi, fuldstændig som han plejer at være. Nu lå han i en lægehelikopter i kunstigt koma efter et hjertestop. Jeg havde ikke skyggen af idé om, hvad der var sket, hvorfor Eigils hjerte var holdt op med at slå eller hvilken fremtid, der ventede ham, fortæller Kirstine Guld Frederiksen.

Læs hele historien om Eigil i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 15. marts 2017.

Her kan du se nogle flere billeder af Eigil fra hospitalet og hjemme hos sin familie:

Eigil var død i 10 minutter

Sponsoreret indhold