Skæbner

Ellie var aldrig god nok

23. august 2016 af
Af Rebecca Hardy. Bearbejdelse: Morten Nøhr Mortensen. Foto: Polfoto/privat
Neal og hans kone Linda var fortvivlede, da de blev tvunget til at aflevere deres barnebarn Ellie til hendes mor og far. Et år senere blev hun tæsket til døde af sin far. En tragedie, som Neal havde frygtet, og som endte med, at hans kone døde af kræft efter voldsom sorg. Nu fortæller Neal for første gange den fulde historie.
Lille Ellie blev kun seks år gammel. Hun blev tæsket til døde af sin far. 
Lille Ellie blev kun seks år gammel. Hun blev tæsket til døde af sin far. 

For en uge siden tog Neal Gray billedet af sin afdøde kone, Linda ned fra kaminhylden i dagligstuen. Det havde han gjort hver eneste morgen siden hendes død for fire måneder siden. Han sagde til hende: 

- Jeg skal besøge fru Lynch i dag. Hun er en god kvinde. Jeg tror, at hun vil gøre det rigtige. Pas god på Ellie og fortæl hende, at vi ikke er stoppet med at kæmpe for hende. Jeg savner jer begge rigtig meget.

LÆS OGSÅ: Mor og stedfar pinte 10-årig søn ihjel

Ville have retfærdighed

Herefter tog 71-årige Neal sin jakke på. Snuppede sin stok og forlod sit hjem i London-bydelen Wallington for at begive sig til den nærliggende retsbygning i Croydon. Det var her fru Lynch, en dommer fra det sydøstlige London, i en time lyttede til et indlæg fra tre advokater, der alle arbejdede gratis med det klare formål at få retfærdighed for Neals barnebarn, Ellie. 

LÆS OGSÅ: Pæne mænd er farligst

Det er op til fru Lynch at afgøre om sagen om Ellies død skal genåbnes, så de lokale myndigheder dermed kommer til at stå til ansvar for deres handlinger. Eller rettere – den ynkelige mangel på handling. 

Den seksårige Ellie blev tævet til døde i oktober 213 i en af de mest grusomme sager om vold mod børn lægerne nogensinde havde set. 

Dræbt i raseri

For to måneder siden fik hendes far, 36-årige Ben Butler, en dom på 23 års fængsel for at myrde Ellie i et anfald af vildt raseri. Hendes mor, Jennie Grey – Neals yngste barn – blev dømt for børnemishandling. Og for at lyve overfor retten. 

Hun blev idømt tre et halvt års fængsel. 

LÆS OGSÅ: Min far misbrugte mig hver tirsdag

Men for Neal og hans elskede Ellie har retfærdigheden ikke indfundet sig, og derfor fortæller han nu for første gang den rystende historie:

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 24. august 2016. 

Læsernes bedste fotos:

Læsernes bedste fotos

Sponsoreret indhold