Skæbner

Emmas to børn blev myrdet: Jeg tænker på dem hele tiden

20. juni 2016 Karin Heurlin
Foto: Jonas Bilberg og private
En vanvittig jalousi fik for otte år siden en forsmået kvinde til at dræbe Emmas børn, Max og Saga på to og fire år. I dag ser Emma ikke sine børns morder som et menneske. For hende er hun en naturkatastrofe, som slog ned i hendes liv.

Emma bor i en lejlighed, hvor hun kan se, hvem der står på den anden side af hoveddøren, når det ringer på. Kender hun ikke personen udenfor, lader hun være med at åbne.

Læs også: Myrdet af sin lillebror

Det er i dag godt otte år siden, hun åbnede døren for den forkerte, mens hendes to børn Max og Saga på fire og to år sad under et tæppe inde i stuen og så tegnefilm. På hendes trappetrin den dag stod en kvinder med skulderlangt brunt hår. Hun havde had i øjnene og en hammer i hånden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vidste, hvem hun var

I det øjeblik Emma Jangestig så sin uanmeldte gæst, vidste hun godt, hvem hun var. Hun var ”Den tyske kvinde”. Hende, som Emmas kæreste, Torgny, for år tilbage havde mødt på en græsk ferieø og haft et kort forhold med. De to havde mødtes et par gange efter ferien, inden Torgny trak sig, som det sker så tit med uforpligtende ferieflirts.

Læs også: Barnepige myrdede børnene

Men kvinden nægtede at give slip på forholdet, som udviklede sig til en besættelse for hende med striber af sms’er, breve og mærkelige opkald, og da Torgny efter et stykke tid forklarede, at han i mellemtiden havde mødt Emma og var blevet forelsket, voksede der en jalousi i den forsmåede kvinde, som skulle ende med at forvandle Emmas liv til et mareridt. Et mareridt, som rystede hele Sverige.

Slog Emmas børn ihjel

Da ”Den tyske kvinde” stod uden for hoveddøren, slog hun Emma bevidstløs med hammeren, inden hun stak hende så mange gange med en kniv, at hun var sikker på, at Emma var ude af spillet. Bagefter slog hun Emmas to børn ihjel.

Læs også: 6-årig fandt sin mor myrdet

Emma overlevede mirakuløst, og da hun kom til bevidsthed på sygehuset efter flere dage, sagde hun som noget af det første ”Det var den tyske kvinde, som gjorde det.”

Sagen afgjort - men tragedien kun lige begyndt

Dermed var opklaringen af den ufattelige forbrydelse meget nærmere. Den tyske kvinde, Christine Schurrer, blev anholdt og siden dømt med livstidsfængsel.

Sagen var afgjort, men for Emma var tragedien kun lige begyndt. Nu skulle hun videre med det liv, som hun havde fået lov at beholde, men som skulle foregå uden hendes to børn.

Læs, hvordan Emma er kommet videre i de sidste otte år i denne uges Ude og Hjemme:

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold