Skæbner

En dag møder jeg min far

10. maj 2016 Nina Sommer
Niels Hougaard
Som 7-årig fik Charlotte at vide, at hendes stedfar ikke er hendes rigtige far. Hun tænkte ikke videre over det, indtil hendes stedfar en dag slog hånden af hende. Ud af sorgen voksede et savn efter at kende sin biologiske far. Tv-programmet Hemmeligheder og Løgne fik hende på sporet.

7-årige Charlottes øjne glider koncentreret over tv-skærmen, mens tegnefilmen Sandybell er på. På et tidspunkt får Sandybell at vide, at hendes far ikke er hendes rigtige far, og Charlotte drejer sig rundt og kigger på sin mor.

– Det forstår jeg ikke. Hun har jo en far, siger Charlotte spørgende. Hendes mors ansigtsudtryk ændrer sig, idet hun sætter sig ned på hug.

LÆS OGSÅ: Kasseret af adoptivmor

– Der er noget, jeg skal fortælle dig. Din far er heller ikke din rigtige far. Han er din far – bare ikke i kød og blod, fortæller hendes mor.

– Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte. Jeg accepterede det nok bare, og så vidt jeg husker, havde jeg heller ikke nogen spørgsmål om mine rigtige far. Jeg havde jo min stedfar, og det var på det tidspunkt nok for mig, fortæller den nu 31-årige Charlotte Rasmussen fra Kongens Lyngby.

Charlotte var 1 år, da hendes mor blev kæreste med hendes stedfar. Forholdet mellem Charlotte og ham var godt, og som årerne gik,,betragtede hun stedfaderen som sin far.

LÆS OGSÅ: Jeg forærer min datter væk

– Vi tog i Tivoli sammen, og når jeg snakkede om min familie, omtalte jeg ham altid som far. Han havde jo altid været en faderfigur, forklarer Charlotte.

Men med puberteten kom også konflikterne, og sammenstød mellem Charlotte og hendes stedfar var ikke unormalt.

– Jeg følte tit, at jeg ikke var god nok. Men trods konflikterne havde jeg aldrig tænkt, at det kunne ende, som det gjorde.

   Men som 24-årig fik hun en opringning, der kom til at forandre hendes liv. I den anden ende var hendes stedfar, og da hun lagde på, var hun knust.

LÆS DEN GRIBENDE HISTORIE OM, HVORDAN BRUDDET MED STEDFAREN FIK CHARLOTTE PÅ SPORET AF SIN BIOLOGISKE FAR. DET ER I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 11. MAJ.

 

Sponsoreret indhold