Skæbner

Endte i koma under fødslen: Vågnet efter 7 år

13. marts 2017 Anne Kristensen
Danijela Kovacevic fik i 2009 blodforgiftning og endte i koma under fødslen af datteren Marija. Nu er hun vågnet op og har set sin datter for første gang.

Danijela Kovacevic fra Serbien har forbløffet lægerne ved at vågne op efter mere end 7 år i koma, hvilket gør hende til en af landets længst overlevende komapatienter.

Under fødslen af datteren Marija i 2009 udviklede den dengang blot 17-årige Danijela en alvorlig blodgforgiftning, hvor hun mistede bevidstheden og fik hjertestop i 30 minutter.

Nyfødt vækker mor fra dyb koma

Siden har hun ligget i koma, men nu har et ophold på en tysk rehabilitetsklinik efter tre måneder fået miraklet til at ske: Danijela er vågnet op og er begyndt at kommunikere.

Smiler og bliver sur

- Hun er mere bevidst og ’levende’. Hun reagerer, smiler og bliver sur, siger Danijelas far, Djordje Kovacevic, ifølge Daily Mail.

Foruden de mentale fremskridt rykker Danijela sig også på det fysiske plan. Hun har genoptrænet intenst og kan nu blandt andet sidde oprejst og holde en kuglepen.

- Der er tale om mindre fremskridt, men Danijela har fået det meget bedre, fortæller Djordje Kovacevic.

Datteren opgav aldrig håbet

Og så har Danijela endelig mødt sin datter for første gang.

Marija, der er vokset op hos Danijelas forældre, har i løbet af de 7 år, der er gået siden fødslen, næsten hver dag besøgt sin mor på hospitalet, så det er naturligvis en ubeskrivelig glæde for hende at se sin mor vågne op.

Vågnede efter 12 år i koma og fortalte en utrolig historie

- Hun har trøstet sin mor, fået hende til at grine og har aldrig opgivet håbet om, at hendes mor ville holde om hende, fortæller et familiemedlem ifølge Daily Mail.

Sponsoreret indhold