Skæbner

Enlig mor med nok at se til

23. april 2009 af Søren Johannesen. Foto: Jacob Ljørring
Fire af dem har hun selv født. De andre fem har hun taget til sig. 41-årige Mette Motzfeldt Truelsen fra den lille by Ejby på Fyn er mor for ni.

Fire af dem har hun selv født. De andre fem har hun taget til sig. 41-årige Mette Motzfeldt Truelsen fra den lille by Ejby på Fyn er mor for ni.
- Hun har et hjerte af guld, lyder det fra de mange børn og unge i hjemmet, hvor der altid er liv og glade dage, selvom pengene er små. Når Mette, som efter en trafikulykke i 2006 måtte opgive sit arbejde som rengøringsassistent, har betalt alle de faste udgifter til huset, har hun og børnene kun 4.000 kr. tilbage til mad, telefon, internet og diverse regninger.

- Vi vender hver en enkrone, det gør vi, siger Mette, som først for nylig gik med til, at de store børn spæder til med 500 kr. om måneden til madbudgettet.
Selvom pengene er små, er der masser af hjerterum i det lille hus i Algade.

- Jeg har altid godt kunne lide at have mennesker omkring mig, og jeg elsker børn og unge, lyder det med et varmt smil fra den travle alenemor, som selv har født Jesine, 19, Benjamin, 18, Jeppe, 17, og Rasmus på 14. De andre fem er kommet til hen ad vejen. 20-årige Heinrich Bargisen og hans lillebror Stefan på 18, flyttede ind for et par år siden. De to brødres mor, som var Mettes nære veninde, døde for seks år siden af kræft, og pludselig stod de mere eller mindre alene i verden.

Michelle Pedersen, 19, som er en af Jesines veninder, flyttede ind for halvandet år siden. Kort efter nytår i år rykkede Camilla Persson, 19, ind i gemakkerne, og så er der rosinen i pølseenden, lille Cecilie Skov Hansen på tre år, som bor hos Mette hver anden weekend, så hende egen mor kan få lidt aflastning.

- Jo, jeg har da nok at se til. F.eks. bruger jeg tre timer hver dag på bare at vaske tøj. Det kan også godt være lidt stresset omkring middagstid. På hverdage spiser vi sammen alle sammen, og det er mig, der laver mad, lyder det glad og med bemærkelsesværdigt overskud fra Mette i Ejby.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 17

[email protected]

Sponsoreret indhold