Skæbner

Fandt sin datters ukendte far

17. december 2012 af Nina Sommer, Foto: Morten Mejnecke
Udsigten til aldrig at få et barn var en stor sorg for Maria Hasselblad. Derfor valgte hun at få et barn med en anonym donor. Men længslen efter at vide, hvem der var far til hendes barn, fik hende til at søge efter den ukendte mand.

- Jeg tror, jeg er far til din datter.

Maria må læse den chokerende sætning flere gange, før det rigtig går op for hende, hvad der står. Den mand, hun havde tænkt på og kigget efter på gaden i to år, er ikke længere bare et ukendt donornummer - han er en person med et navn og en kendt identitet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange overvejelser om donorbarn

Drømmen om at finde en mand at få børn med havde lange udsigter for Maria, da hun var sidst i 30'erne og single. I stedet for at gå i byen i et desperat forsøg på at finde en mand til sit kommende barn, tog hun kontakt til fertilitetsklinikken Stork i København.

- Jeg havde selvfølgelig en masse overvejelser og tænkte meget over, hvad det ville sige at få mit barn med en ukendt donor. Det eneste, jeg vidste, var, at jeg ville give mit barn så meget kærlighed som overhovedet muligt.

LÆS OGSÅ: Min far er en ukendt donor

Gravid med frustrationer

Maria tog frem og tilbage til København adskillige gange. Men hver gang, hun blev insemineret, viste graviditetstesten kun én streg. Først i sjette forsøg lykkedes det.

Men allerede mens Marias mave voksede, begyndte bekymringerne om den ukendte far at ulme. Hun prøvede at skubbe tankerne fra sig, men frustrationerne blev ved med at nage hende. Hvis der fandtes et svar derude, var hun simpelthen nødt til at finde det. Hun købte adgang til de store sædbankers hjemmesider med uvidede profiler, hvor man kan se billeder og læse om de mænd, der donerer sæd.

Et mirakel

Da datteren Linnea var kommet til verden, begyndte Maria også at søge efter halvsøskende til sin datter. Hun oprettede sit eget kontaktfora på internettet ved navn "Scandinavian Seed Siblings" for familier med donorbørn og deres donorer. Efter to år skete miraklet, da e-mailen fra en dansk mand tikkede ind på Marias computer.

- Jeg havde lyst til at udspørge ham om alt, nu da jeg endelig havde fået kontakt til ham. Men jeg prøvede virkelig at holde mig i skindet, så jeg ikke skræmte ham væk, forklarer Maria Hasselblad.

LÆS OGSÅ: Et kærestepar frygtede de var søskende, da de begge er donorbørn

Ro i sindet

For Maria har kontakten med Linneas donor betydet, at hun har fået en større ro i sindet. Nu har hun muligheden for at give sin datter nogle svar om hendes biologiske far, hvis hun en dag skulle få behov for det.

Men det har hun ikke endnu.

LÆS OGSÅ: Selvom Tina har et barn har hun valgt at blive gravid med en ukendt mand - for datterens skyld

Sponsoreret indhold