Far måtte vælge mellem sit barn og sin kone

En nybagt mor gav sin mand et ultimatum efter fødslen af sin søn, der viste sig at lide af Downs Syndrom. Enten skulle sønnen gives bort, eller også ville hun skilles.

Da Samuel Forrest sad på fødegangen på et armensk hospital, vidste han godt, at fra nu af var hans liv for alvor forandret. Bag glasdøren hvilede hans kone sig efter fødslen af en skøn lille dreng, og Samuel ventede tålmodigt på at få lov til at hilse på sin nye søn. Men da børnelægen endelig kom gående med en lille bylt på armen, ville hun ikke lade den nybagte far se sit barn. I stedet forsøgte hun at skjule ham under tæppet og fortalte, at der var noget galt med det nyfødte barn. Den lille dreng var født med Downs Syndrom.

Læs også: Vi har aldrig fortrudt William

Det smukkeste barn

Samuel rakte armene ud efter sin søn, og da han endelig fik ham i sin favn og så ham, smeltede hans faderhjerte.

- Jeg kiggede ned på den lille fyr og syntes, at han var det smukkeste, jeg nogensinde havde set. Jeg svarede lægen, at lille Leo var absolut perfekt, fortæller Samuel Forrest, der oprindeligt er fra Auckland i New Zealand men bosat på grund af arbejde i Armenien, til abc NEWS.

Den stolte far gik derefter ind til sin kone, men hendes reaktion var ikke, hvad han havde forventet. Hun kiggede blot på ham og stillede ham køligt et ultimatum: Enten gav de Leo bort med det samme, eller også ville hun søge om skilsmisse.

Læs også: Mobber kaldte dreng med Downs Syndrom grim

Begæret om skilsmisse

Samuel var chokeret over den barske udmelding og havde svært ved at tro på det, men konen fastholdt stædigt sit krav, og han fandt ud af, at det tilsyneladende er helt almindeligt i Armenien at give sit barn væk, hvis det har Downs Syndrom. Men selv var han ikke et sekund i tvivl. Han ville beholde Leo.

En uge senere havde konen begæret om skilsmisse.

- Det er jo ikke det, jeg ønsker. Men jeg fik aldrig mulighed for at tale ordentligt og privat med hende, forklarer Samuel. Han arbejder som byggeentreprenør, men har nu planer om at vende hjem til Nez Zealand med sin søn. Derfor har han startet en indsamling på GoFundMe under titlen "Bring Leo hjem" i et forsøg på at skaffe midler nok til et ordentlig tilværelse for ham og Leo.  

Indsamling i gang

- Det her er kommet fuldstændig et chok for mig. Jeg har ikke mange penge, og formålet med indsamlingen er at skaffe nok penge til et år, hvor jeg kan nøjes med at arbejde deltid og stadig passe Leo. Han har mistet sin mor og har brug for al den omsorg, jeg kan give ham, siger Samuel Forrest.

Foreløbig er der samlet over 1,2 millioner kroner ind.

GoFundMe