Skæbner

Far til fire har ALS: Kæmper for sit liv

12. april 2016 Carsten Holst
Selv om Lasse Lüders har fået konstateret sygdommen ALS, som er en dødelig sygdom, nægter han at give op. Den 36-årige familiefar tror fuldt og fast på, at han når at se sine børn vokse op.
Lasse Lüders lider af sygdommen ALS, her ses han med hele familien
Lasse sammen med Ina og parrets fire børn

For lidt over et år siden levede Lasse Lüders et helt almindeligt liv med hustruen Ina og parrets fire børn i alderen 10 måneder til 9 år. Men i marts i fjor fik han konstateret den dødelige og uhelbredelige sygdom ALS. Lasse er imidlertid urokkelig i troen på, at han overvinder sygdommen og får mange gode år sammen med kone og børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vil overvinde sygdommen ALS

I denne uge fortæller Ude og Hjemme hele den rørende og gribende, men samtidig livsbekræftende historie om Lasses kamp for at overvinde sin sygdom. Lasse er ikke bange for at dø. Til gengæld har han svært ved at forlige sig med tanken om, hvordan hans sidste tid i live bliver, hvis han ikke får bugt med sin sygdom.

Læs hele den gribende historie i Ude og Hjemme nr. 15, som udkommer onsdag den 13. april 2016.

LÆS OGSÅ: Jane, som også led af sygdommen ALS, sov ind med et smil

- Døden er et diffust begreb, som jeg ikke véd noget om. Den er jeg ikke bange for. Men udsigten til at blive holdt i live af et iltapparat, mens alt i kroppen er sat ud af funktion, er næsten ikke til at holde ud, fortæller Lasse.

Børnene skal huske far

Omkring 50 danskere rammes hvert år af den frygtede sygdom ALS. Lasse er én af dem. Statistisk set vil han dø inden for ganske få år, men det bruger Lasse ikke energi på at tænke på. Han beklager sig ikke, og vil hverken have medliedenhed eller medfølelse. Sammen med hustruen Ina bruger han blandt andet tiden på at nedskrive meget af det, som børnene skal huske deres far for.

LÆS OGSÅ: Simon ville ikke leve med sin sygdom

Karlo på 9 år er den af de fire søskende, der har det sværeste med sin fars sygdom. For nylig lavede den lille dreng en tegning til sin far. Den viser Karlo stå ved siden af sin fars grav med en gravsten, hvor Karlo har skrevet: "Lasse Emil Lüders død i 2016". På Karlos bluse står der "I Love Dad" (Jeg elsker far, red.), og nederst på tegningen har han skrevet snøft og hulk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

LÆS OGSÅ: 14-årige Nora: Jeg har så meget at leve for

I denne uges artikel i Ude og Hjemme med Lasse Lüders og hustruen Ina, fortæller hun blandt andet om den svære tid, som parret i øjeblikket oplever. Lasse håber, at Ina efter hans død vil finde en ny mand, der kan give børnene nogle de oplevelser, som hans sygdom forhindrer ham i at give ungerne.

Lasse og hans familie har oprettet hjemmesiden www.enchancetillasse.dk. Her har familie og venner startet en indsamling i håb om at skaffe penge, så Lasse kan blive behandlet i udlandet.

Du kan følge Lasses kamp på facebook HER.

Sponsoreret indhold