Skæbner

Fjerde gang lykkedes det for barnløst par

4. januar 2013 af Carsten Holst, Foto: Jørgen Ploug
Tre børn har Merethe og Niklas mistet, og ægteparret havde næsten mistet troen på, at det nogensinde skulle lykkes for dem at opleve glæden ved at blive forældre. Men så kom lille Viktor.

Da Merethe og Niklas Hallum fra Skive blev gift for fire år siden, var deres store drøm at blive forældre. Parret fik deres første barn den 12. februar 2010, da datteren Anne blev født på sygehuset i Viborg.

Lykken varede desværre kort. Pigen blev født med den dødelige nervelidelse Krabbes sygdom. Efter tre måneder døde Anne, men i sorgen var der et lys i mørket. To dage før datterens død konstaterede Merethe Hallum, at hun var gravid igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Blev født uden blod

Alberte havde hjertefejl

Heller ikke denne gang var lykken med parret. Lægerne konstaterede nemlig, at parrets datter nummer to, Alberte, havde en kompliceret hjertefejl, som hun kun havde fem procent chance for at overleve. Pigen blev begravet ved siden af sin storesøster.

- Det var meningsløst at miste to børn på så kort tid. Der var tilsyneladende ingen ende på vores modgang, siger Merethe Hallum.

Født med arvelig kromosomfejl

Da ægteparret havde begravet barn nummer to, blev Merethe snart gravid igen. Drømmen om at blive forældre var nu nærmest blevet en besættelse, men ulykkerne fulgte med.

Begge forældre er bærere af den uhyre sjældne Krabbes sygdom, som hvert år rammer færre end to nyfødte i Danmark. Derfor var ægteparret lykkelige, da en moderkageprøve afslørede, at Merethes tredje barn ikke havde nogen kromosomfejl.

Mistet tre børn

Men glæden varede igen kort, idet en ny prøve viste tegn på Krabbes sygdom hos sønnen Markus. Heller ikke ham fik det hårdt ramte ægtepar lov at beholde. Nu havde de mistet tre børn inden for kort tid, og alt så håbløst ud.

LÆS OGSÅ: Astrids Mirakel

Mens Merethe og Niklas overvejede både donorsæd, eller lægernes tilbudt om ægsortering for at forhindre Krabbes sygdom, blev hun gravid igen. Denne gang var barnet raskt. Den 19. januar 2012 klokken 12.12 blev sønnen Viktor født. Nu er drengen et lyslevende bevis på, at ægteparrets drøm om at blive forældre endelig er lykkedes.

Lykken vendte

- Det var det rene vanvid at blive ved med at få børn, når vi alligevel hver gang skulle lægge dem i graven. Men drømmen om et barn blev en besættelse, og heldigvis vendte lykken i fjerde forsøg, siger en glad og stolt Merethe.

Sponsoreret indhold