Skæbner

Føder tvillinger til sin datter

25. juli 2012 af Carsten Holst
En mor kan vise kærlighed til sin datter på mange måder. Da det stod klart, at Trish Roberts og hendes mand ikke kunne få børn, trådte 48-årige Sharon Dunn i karakter og fødte datterens tvillinger. Ude og Hjemme besøgte familien kort efter den sensationelle begivenhed.
Foto: Jim Holland
Foto: Jim Holland

- USA har været på randen af et sammenbrud, men folk taler mere om tvillingerne end om de tusinder, der mistede livet ved terrorangrebene på World Trade Center i New York , fortæller den amerikanske fotograf, jeg er mødtes med.

Sensation
Vi sætter kurs mod byen Sturgis. Hidtil har byen været kendt for at arrangere nogle af verdens største motorcykelstævner. Men det er ikke kubik, bikere og letpåklædte piger, der denne gang har rettet verdens opmærksomhed mod Sturgis.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er derimod tvillingerne Kaitlyn og Shelby. Tvillingerne er da også en sensation. De er resultatet af et medicinsk mesterværk, som har gjort en ung kvinde til mor, selv om hun hverken kan blive gravid eller få børn. Men det kunne kvindens mor, tvillingernes mormor.

Derfor var det hende, der gennemførte svangerskabet og fødte tvillingerne til sin datter. Nu har mor og datter besluttet at fortælle Ude og Hjemme deres utrolige og rørende historie.

Opfyldte en drøm
De er lykkelige og taknemmelige og helt ligeglade med folks forargelse. De har besluttet at dele deres glæde med hele verden.

Det er kun 10 dage siden, Sharon fødte pigerne, og derved gjorde datteren Trish til mor, svigersønnen Mike til far, ægtemanden Olen til morfar - og sig selv til mormor. En families drøm blev opfyldt, og lægevidenskaben endnu en landvinding rigere.

Da Trish var 14 år, fandt læger ud af, at hun er født uden en livmoder. Fra det tidspunkt blev det næsten en besættelse for hende at blive mor.

Det blev hun den 10. oktober 2002, da Sharon fødte tvillingerne ved kejsersnit på hospitalet i Rapid City, South Dakota.

Sharon fik to af datterens befrugtede æg sat op i livmoderen. Der var blot 50 pct. chance for, at bare ét af æggene ville udvikle sig til et foster. Tre måneder senere fik Trish at vide, at hendes mor ventede hendes tvillinger.

Sammen under graviditeten
- Hver dag under graviditeten var min mor og jeg sammen. Vi har fulgtes hånd i hånd til undersøgelse hos lægen, og vi har ligget sammen på sofaen og følt pigerne sparke i mors mave. Vi var sammen om alt, og det har været en fantastisk rejse, siger Trish Roberts.

Da hun ventede datterens tvillinger, var det fra dag ét klart for Sharon, at børnene ikke var eller skulle være hendes.

- Kaitlyn og Shelby er mine børnebørn, selv om jeg har båret og født dem. De er Trish og Mikes kød og blod, og pigerne har deres gener i sig, siger mormor Sharon. Der er mange måder for en mor at vise en datter kærlighed.

Læs også: Friede under hovedretten

Læs også: Anna vandt over kræften

Mormor 10 år efter:

MIN BEDSTE BESLUTNING

Mormor Sharon Dunn har et motto: "Det er ikke de ting, du får, men de hjerter du rører, der bestemmer din succes i livet". Da Sharon besluttede at føde tvillingerne Kaitlyn og Shelby til sin datter og svigersøn, rørte hun deres hjerter, og det har hun aldrig fortrudt.

- Beslutningen om at blive gravid med min datter og svigersøns børn var den vigtigste i mit liv. Jeg elsker de to piger. De er ikke mine børn, men mine børnebørn. Sådan vil det altid være, siger Sharon om sine to guldklumper i dag, snart 10 år efter den verdensberømte fødsel.

Læs også: Tina fik sin helt tilbage

Sponsoreret indhold