Skæbner

Født alt for tidligt midt ude på åbent hav: Emilys mirakel

28. september 2015 Foto: Privat/GoFundMe - Af Kristian Bo Eriksen
Emily og hendes mand, Chase, besluttede i august, at de ville fejre deres datter, Chloes 3-års fødselsdag med et cruise i Caribien. Emilys var godt nok gravid, men skulle først føde til december, så lægerne gav grønt lys for at hun kunne tage på ferie. Men så gik Emily i fødsel.

-Lægerne siger næsten hver dag til os, at han er en mirakelbaby, og at han virkelig ønsker leve, siger hans mor, Emily Morgan til KSL-TV.

Hun var i slutningen af august på et 7-dages cruise rundt i Caribien med sin mand, Chase, og sin datter Chloe på 3. Familien fra Ogden i staten Utah i USA skulle sammen fejre deres datter fødselsdag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sarah fra Vild med Dans: Jeg venter et kærlighedsbarn

Men det blev en helt anden fødselsdag, der tog opmærksomheden. For på rejsen anden dag, den 30. august, fik Emily veer – mens skibet var på åbent hav.

Emily vidste selvfølgelig godt, at hun var gravid, da hun tog afsted, men da fødslen først var sat til at finde sted i december, fik hun grønt lys fra lægerne til at tage på cruise.

Vejede under 700 gram

-Da klokken var blevet 01.20 om natten, blev jeg undersøgt af skibet s læge, og han sagde til mig, at jeg skulle holde benene godt samlet og lade være med at presse, for skibet ville først være i næste havn om 14 timer, fortæller Emily til KSL.

LÆS OGSÅ: 51-årig skleroseramt mor føder sin datters baby

Men bare en halv time senere havde Emily født lille Haiden. Alt for tidligt og med en meget lav vægt på under 700 gram.

Skibet var slet ikke udstyret til at behandle så små babyer, og Emily og hendes mand fik at vide, af skibets besætning, at selvom de ville gøre alt, de kunne, måtte de nok regne med, at deres nyfødte søn ikke kunne overleve.

Baby blev hasteindlagt

Dybt rystede pakkede Emily og Chase deres baby ind i tæpper og plastik for at han kunne holde varmen, og så satte skibet ellers farten op, og nåede frem til San Juan i Puerto Rico to timer før forventet. To timer der efter al sandsynlighed reddede hans liv.

Lille Haiden blev straks indlagt på det lokale sygehus, og efter tre dage blev han fløjet til en afdeling for fortidligt fødte børn i Miami i USA.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh superstolt af sin store søn

Heldigvis er Haidens lunger godt udviklede, og alt tyder på, at han nok skal klare sig. Han har nu taget små 200 gram på, men kræver endnu så megen pleje, at han skal blive på sygehuset frem til det forventede fødselstidspunkt i december.

Haidens mor og far har siden oprettet en hjemmeside på GoFundMe, hvor de samler ind for at kunne betale regningen til sygehuset, og hvor man kan følge Emilys lille mirakel.

Du kan se et interview med Emily og læse mere her på KSL’s hjemmeside.

Sponsoreret indhold