Skæbner

Forældrene ville stoppe Keld og Hildas forhold

9. november 2016 af Redaktionen. Foto: AOP og Polfoto
De var kun 15, da de mødtes, og de har været sammen siden. Trods forældrenes modstand mod det unge pars kærlighed står Hilda og Keld Heick stadig i dag som uadskillelige – både privat og professionelt.

Følgende er skrevet af Jørgen de Mylius, som i en ny serie i Ude og Hjemme fortæller anekdoter om Dansktoppens største stjerner:

Ved den første store Dansktop-festival i Boxen i Herning i januar 2016 fik Keld Heick æresprisen for sin enorme betydning for den danske populærmusik gennem en menneskealder.

Intet kunne være mere retfærdigt. Måske med en enkelt undtagelse. For uden Hilda var han nok aldrig nået så langt.

Her kan du købe billetter til Dansktop Prisen 2017 >>

Det har altid oset af lykke og problemfrit område. Keld og Hildas univers. Næsten for godt til at være sandt har mange hvisket i krogene. Og når noget er for godt til at være sandt, så er det jo nok, fordi der er noget muggent ved det hele.

Kærlighed ved første blik

Og selvfølgelig er det heller ikke rigtigt. For også Keld og Hilda har haft deres andel i modgang og bekymringer.

Keld og Hilda var skolekærester. Selv om de hverken gik i klasse eller skole sammen, var de 15 år, da de mødte hinanden til en teenagekomsammen hos en af Hildas klassekammerater.

Nina & Frederik: Fra verdensstjerner til svindel og mord

Som de begge selv beskriver det, var det kærlighed ved første øjekast. Og de holdt sammen fra dag et. Men det kom ikke til at gå helt stille af på hjemmefronten.

Glem ham, Hilda!

Hildas forældre anså Kelds familie for at være lidt ”finere”, og selv om man næsten ikke kan tro det, var der altså mange indbildte klasseforskelle og fordomme i vores lille Danmark i 1961.

Keld og Hilda fik lov til at gå i biografen sammen, sidde på deres respektive værelser og synge tidens hits, men da det begyndte at se ud som om, forelskelsen var af længerevarende karakter, begyndte der at komme advarselstegn fra specielt Hildas forældre.

Lis og Per: Postbuddet var min far

– Glem ham, Hilda. Han er ud af fin familie, og du kan ikke leve op til ham. Når han har fået sin lyst styret, skrider han, og så står du måske med barn, sagde hendes far.

Men sådan gik det ikke. Keld og Hilda var uadskillelige, og da de besluttede, at de ville ringforloves på Hildas 18-års fødselsdag, blev hun vækket om morgenen kl. 6 som altid, men på denne dag med følgende salut fra farmand:

– Godmorgen og tillykke med fødselsdagen. Jeg håber, den forlovelse går i vasken. Farvel.

Bubber møder Sussi: Her er tomt uden Leo

Familierne skulle mødes for første gang om aftenen. Stemningen var høflig, og selv om det også var en ringforlovelsesfest, nævnte ingen af forældrene det med et ord.

Men som godnathilsen fik Hildas far dog sagt: – I kommer nok på bedre tanker, når I bliver voksne.

Ikke anerkendt som Kelds kæreste

Der var heller ingen begejstring hos Kelds forældre, og Hilda fortæller, at når hun var på besøg, og der kom andre gæster i huset, blev hun præsenteret som familiens ”lille husalf”, fordi hun havde sagt ja til at hjælpe med rengøring og husarbejde, når hun besøgte Keld.

Ulykke ændrede Birgit Lystagers strålende karriere: Hele Danmarks smilende Susie

Det gav anledning til større skærmydsler mellem Keld og hans forældre, som også mente, at det var Hilda, der opfordrede ham til at spille på guitar i stedet for at blive bedre til matematik i gymnasiet.

Keld og Hilda var så forelskede, at forældrenes modstand nærmest kun styrkede deres forelskelse, og i dag ved vi jo, at forholdet var langtidsholdbart.

Lagde musikken på hylden

Keld lagde på et tidspunkt musikken fra sig for at tækkes sine forældre – endda netop da han havde fundet nogle spilleglade unge, og sammen kaldte de sig The Donkeys.

Hjemme hos Hansi Hinterseer: Her finder jeg ro

Men på forlovelsesdagen sagde Hilda: – Jeg savner den glade Keld. Skulle du ikke begynde at spille lidt musik igen? 

Fra den dag blev guitaren Kelds anden faste livsledsager.

Få hele historien om Keld og Hilda i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 9. november 2016.

Her kan du se nogle skønne billeder fra Keld og Hildas privatliv og karriere:

Keld og Hildas smukke parløb

Sponsoreret indhold