Skæbner

Forelskede sig i en svindler

7. maj 2015 Carsten Holst
Nina Wedel Rasmussen troede, at hun på en datingside havde fundet den store kærlighed. Men den flotte soldat var svindler, og franarrede Nina en formue.

Nina Wedel Rasmussen fra Bramming i Vestjylland troede, at hun havde fundet den helt store kærlighed på en datingside på internettet. Men i stedet faldt hun i kløerne på en svindler, der franarrede hende alle hendes penge. 92.000 kr nåede Nina at sende ud af landet, blandt andet alle sine børns børnepenge, inden virkeligheden gik op for hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nina måtte vende hver en krone, og der var ikke meget at rutte med dengangfor seks år siden, da hun var alene med Matthias på dengang 13 år, Jennifer på 11 og Rasmus på 6. Alligevel brugte Nina ikke de mange tusinde kroner på sine to sønner og datteren. Hun sendte dem i stedet videre til en skruppelløs svindler i Afrika, som hun havde tabt sit hjerte til.

- Jeg var forelsket, og så gør man ting, som man normalt ikke vil gøre. Man kan kalde mig dum, naiv, godtroende og meget andet, og alt sammen med god grund. Men jeg har en livsfilosofi om, at det, man ikke kan lave om på, skal man ikke ærgre sig over.

Forelsket over internettet

Ninas eksotiske kærlighedseventyr eksploderede pludselig en dag for øjnene af hende som en sæbeboble. Det skete, da det gik op for hende, at den flotte, charmerende og tillidsfulde mand, som hun gennem måneder havde forelsket sig i over internettet, i virkeligheden var en bedrager. Drømmemanden fandtes slet ikke.

De titusinder af kroner, som Nina nåede at sende til en ukendt mand i Nigeria, får hun med garanti aldrig at se igen. Nu advarer hun i stedet andre kvinder mod at begå de samme fejl, som hun begik gennem det år, hun levede på en lyserød, amourøs sky. Hun var så forelsket og forgabt i sin ukendte kærlighed, at hun igen og igen gik på postkontoret og overførte titusinder af kroner, selv om alle advarselslamper burde have blinket rødt.

Læs også: Fik stjålet sit barn på internettet

- Svindleren havde evner, som de dygtigste skuespiller må beundre ham for. Den skinbarlige virkelighed var, at bedrageren fra Afrika havde stjålet en tilfældig USA-soldats identitet, og i hans navn narrede penge fra mig.

Drømte om den eneste ene

- Det var dygtigt gjort, og selvfølgelig dumt af mig. Savnet af pengene kan jeg leve med, selv om jeg sagtens kunne bruge dem. Men jeg tilgiver ham ikke, at han så groft udnyttede mine følelser, siger Nina.

Den ægte Ramos fra USA, som Nina forelskede sig i.

I 2009 levede Nina Wedel Rasmussen som alenemor i Odense, og drømte om at finde den eneste ene. Derfor oprettede Nina en profil på den gratis datingside ”connecting singles”, og det skortede ikke på henvendelser. Onsdag den 6. maj 2009 midt på eftermiddagen lå der en besked i hendes indbakke fra amerikanske Benzon Ramos i fuld uniform, og med et skælmsk smil fra øre til øre. Nina var ikke umiddelbart interesseret, men to dage efter begyndte de at skrive sammen.

Læs også: Tina fik sit bryllup aflyst

Nina fik den samme historie, som sandsynligvis masser af andre kvinder over hele verden har fået. Benzon Ramos fortalte, at han var udstationeret i Afghanistan, hvor han var på en vigtig mission. Hver dag i de kommende måneder skrev Nina og hendes soldat sammen på facebook, og hun blev fodret med billeder af ham i både civil og uniform. På hans uniform stod der ganske rigtigt Ramos. Han var ugift uden børn, og det så alt sammen meget tilforladeligt ud. Nina blev mere og mere forelsket. Hun følte, at hun havde vundet den store gevinst i kærlighedens store lotteri.

Børnepengene sendt til Afrika

- Benzon fortalte, at han ville forlade militæret og flytte til Danmark. Vi skulle giftes. Der var ikke grænser for, hvilket fantastisk kvinde jeg var. Tre måneder efter vores møde på internettet stod jeg på postkontoret i Odense, og sendte via Western Union 3.000 kr. til ”Jennifer” i USA. Det var den første af mange pengeoverførsler. Når børnepengene kom, gik jeg på postkontoret, og sendte dem alle til min kommende mand, siger Nina.

Snart fortalte Ninas store kærlighed, at han manglede penge til at købe sig fri fra militæret, så de to kunne få en fremtid sammen i Danmark. Hun anede heller ikke uråd, da hun pludselig ikke skulle sende pengene til Nigeria i stedet for USA. Benzon Ramos forklarede, at hans rejse fra Afghanistan til Danmark angiveligt skulle gå via et land i Afrika. Det gik heller aldrig op for Nina, at hun trykkede et telefonnummer med landekode til Nigeria, når hun ringede til sin soldat i Afghanistan. Hun var så forelsket og forhippet på at få Benzon Ramos til Danmark, at hun overså alle advarselssignaler.

Læs også: Mette fik en grusom død

- Da jeg havde lavet min første pengeoverførsel, ringede det om aftenen på døren. Det var Interflora, der kom med blomster. ”Til min kære hustru fra din mand”, stod der på kortet. Der kom også små gaver til ”My love Nina”, og jeg var blød i knæene. Jeg kunne ikke vente til han kom til Danmark, og sendte igen og igen penge, siger Nina.

Først et år efter, at Nina havde mødt sin store kærlighed på datingsiden, gik det i maj 2010 op for hende, at hun var blevet snydt, bedraget og holdt for nar. Bekendte gjorde hende opmærksom på, at andre kvinder på facebook havde fortalt om, at de var blevet snydt af en ”Benzon Ramos”. På google fik Nina den triste sandhede om, at en uskyldig amerikaner havde fået sin identitet stjålet og udnyttet.

Ringede til svindleren

- Da sandheden gik op for mig, blev jeg rasende. Jeg ringede til svindleren, og skældte ud i et kvarter. Men inderst inde vidste jeg, at det var nytteløst. Jeg kommer aldrig til at se hverken mine penge eller den mand, jeg troede skulle være mit livs store kærlighed, siger Nina.

På et tidspunkt fik Nina Wedel Rasmussen kontakt med den ægte Aaron Ramos i Kentucky, USA. Hun fortalte ham sin historie og fik at vide, at hun langt fra var den eneste, der var blevet narret. Nina lagde i 2012 en video på youtube, hvor hun fortalte om den ægte Aaron Ramos. Samtidig advarede hun mod de svindlere, der udnytter hans gode udseende og stjæler hans identitet.

Læs også: Tyv stjal Henriettes identitet

I januar besøgte Nina den ægte Aaron Ramos i USA. Det kom der et venskab ud af, og parret har bevaret forbindelsen. Nina har dannet gruppen Cyber Crime Fighters, der kæmper for at komme kriminalitet på nettet til livs.

I dag lever Nina Wedel Rasmussen sammen med kæresten Dann Johansen i Bramming, og sammen driver de en forretning i Brørup. Og nej, Nina har ikke fundet Dann via en datingside. Hun fandt ham på et kræmmermarked. Det har vist sig at være noget mere sikkert.

Sponsoreret indhold