Forsker forklarer det overnaturlige

Dem som tror på det overnaturlige er absolut ikke dumme - læs forskerens mening her.

- Paranormale hændelser har været rapporteret i alle kulturer igennem historien, men de fleste hændelser har en naturlig forklaring, fortæller den engelske professor Chris French (billedet nedenfor.), som forsker i overnaturlige oplevelser og er professor i psykologi ved Goldsmiths University i London. Han beskriver sig selv som en skeptiker med et åbent sind, selvom han har oplevet et par ting som han stadig har svært ved at forklare.

Mand forudså tilsyneladende World Trade-terroren
- Et par ting har været lidt sære. I et tilfælde var der en mand, som mente han havde sande drømme. Han var kunstner og lavede billeder af sine drømme med små notater til. Han havde blandt andet to drømme om at World Trade Center skulle styrte sammen, én fem år i forvejen og den anden to uger før 11. september, fortæller French.

- For at bevise, at han havde set ting på forhånd, tog han sine billeder med sig, stillede dem under et vægur i banken Barclay, og fotograferede dem der. Det var underligt.

Nysgerrig på clairvoyance? Prøv en session med en af vores dygtige clairvoyanter

Drengen kunne huske et tidligere liv
- Det andet uforklarlige tilfælde drejede sig om en dreng, som havde insisteret på at han havde levet et tidligere liv på den afsidesliggende ø Barra, ved kysten af Skotland, fortæller French.

- Han havde aldrig været på denne ø, men havde talt om sin "anden familie" siden han var 2-3 år. Han snakkede blandt andet om fly som landede på stranden, og det viste sig at det netop var på stranden, at flyene landede på denne ø. Efterhånden fandt de et hus, som kunne spores tilbage til en familie, drengen havde talt om, og der var mange overenstemmelser mellem virkeligheden og drengens erindringer, mens nogle af de ting han huskede dog ikke passede så godt. Jeg mødte hans mor, som var en dame med benene solidt plantet på jorden, og hun var perpleks over situationen.

Læs også: Clairvoyant: Din far begik ikke selvmord

Dem som tror på det overnaturlige er ikke dumme
- Der findes mange fordomme blandt skeptikere, siger French og forklarer:

- De hævder ofte, at det overnaturlige er sludder, og at mennesker, som tror på det er dumme, løgnagtige eller bløde i bolden. Men det er en alt for enkel forklaring. Vi kan ikke affeje det som sludder. Vi kan derimod få en ny indsigt i menneskelig psykologi.

- Skal man tænke videnskabeligt, må man være åben, siger French, som mener der ikke er nogen grund til at lægge undersøgelser af det overnaturlige på hylden. Mange spørgeundersøgelser peger på at omkring 50 % af befolkningen i mange lande, tror på overnaturlige fænomener, selvom der ikke er endegyldige beviser (endnu).

- Det er rigtig nok blevet foretaget en hel del undersøgelser indenfor parapsykologien, men sammenlignet med andre forskningsfelter er det minimalt. Hvis du ser på antallet af arbejdstimer, som udføres indenfor parapsykologien, svarer det kun til et par uger af de mange, mange års arbejde som er brugt indenfor resten af psykologien, fortæller French.
 
Professor French mener nemlig ikke at vi skal droppe forskningen af det overnaturlige. Ligegyldigt om overnaturlige fænomener har en logisk forklaring eller ej, er selve vores fascination af det overnaturlige jo jo interessant i sig selv - set fra et psykologisk og kulturelt perspektiv.

Læs også: Kisses søn blev skudt af politiet