Skæbner

Foto af 3-årig chokerer verden over

22. juni 2016 Anne Kristensen
Foto: Facebook
En amerikansk mor har delt et billede på Facebook, som hun egentlig tog for sjov. Men da hun opdagede grunden til, at hendes datter stod på toilettet, blev hun dybt chokeret.

Stacey Wehrman Feeley fra Michigan i USA gik hurtigt fra latter til chok, da hun forleden fandt sin 3-årige datter Chandler stående på toiletbrættet derhjemme.

For det, som hun først troede var en helt uskyldig barneleg, viste sig at være noget helt andet.

Skoleskyderi: Min søn blev massemorder

- Jeg tog dette billede, fordi jeg først syntes, at det var sjovt. Jeg ville sende det til min mand for at vise ham, hvad vores uartige lille 3-årige havde gang i. Men da hun fortalte mig, hvad hun lavede, brød jeg sammen. Hun var i gang med at øve til en 'lockdown drill' i sin børnehave, og hvad man skal gøre, hvis man er fanget på badeværelset, skriver Stacey på sin Facebook-profil, hvor hun har delt billedet.

'Mistede al sin uskyldighed'

En lockdown drill er en udbredt metode i USA, hvor man i f.eks. skoler, på arbejdspladser og tilsyneladende også i børnehaver øver sig i, hvordan man skal agere i tilfælde af, at en kriminel trænger ind på ejendommen med hensigten at skade andre på stedet.

Helen lå såret af skud: Min ven døde i mine arme

- I dét øjeblik var al den uskyldighed, som jeg troede min 3-årige besad, væk. Politikere – se på dette. Det er dit barn, jeres børn, jeres børnebørn, jeres oldebørn og alle fremtidige generationer. De vil leve deres liv og vokse op i denne verden, der er baseret på jeres beslutninger. De er 3 år og gemmer sig på badeværelsets toitetbræt, fortsætter Stacey.

Ønsker strammere våbenlov

Hun opfordrer i sit Facebook-opslag til, at politikerne arbejder for større våbenkontrol i USA, og det er hun langt fra den eneste, som ønsker.

Siden hun torsdag i sidste uge lagde billedet på Facebook, er det blevet delt over 27.000 gange og liket over 28.000 gange.

12-årig skyder to kammerater

Blandt de omkring 3.200 kommentarer, som billedet i skrivende stund har fået, er der også mange fra både USA og resten af verden, der støtter op om Staceys synspunkt.

'Få de våben væk fra gaderne'

Brugeren Laura Susan Bird skriver: - Jeg har siddet på badeværelset og lavet disse øvelser med mine 3-6-årige børnehavebørn, mens jeg forsøgte at lette deres forvirring og frygt ved at fortælle dem, at det bare var som om, at vi legede en leg – ligesom gemmeleg, Det er et surrealistisk mareridt at skulle lære børn dette. Noget skal gøres!

Mor til 11 dræbt i massakre: Tog kugle for sin søn

En anden bruger, Maria-Luise Franks, skriver: - Det knuser mit hjerte, Din stakkels lille pige, der skal lære, at dette er normen!!!!! Våbenloven bliver nødt til at blive ændret. Jeg er fra England, og vi har ikke ret til at bære våben. Og det er jeg så glad for. Få de våben væk fra gaderne og behold dem i militæret.

Andre er uenige

Dog er der også nogle af brugerne, som er af en anden holdning – heriblandt Terilynn Years.

Hun skriver kort: -At forberede sig på det værste? … Det er ikke så slem en ting.

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold