Skæbner

Fra koma til halvmaraton på otte måneder

28. februar 2017 Nina Sommer
Foto: Gregers Kirdorf
Efter en festlig aften i byen røg Sascha ned ad en trappe og vågnede efter 14 dages koma til lammelse, sondemad og en hjerneskade. Men Sascha gav ikke op og satte sig et mål, der i første omgang virkede fuldstændig uopnåeligt.
fra koma til halvmaraton

Fra koma til halvmaraton på otte måneder

– Hej far.

Sascha har åbnet øjnene for første gang i 14 dage. Kroppen ligger tung i den store hvide seng. Slangerne smyger sig rundt på hendes krop, men da hun prøver at bevæge sig, vil den ikke lystre.

Hun er vågnet fra det kunstige koma, lægerne var nødsaget til at lægge hende i, da hun blev bragt til intensivafdelingen. En plade i hjernen er fjernet, og i hendes hoved er opereret en ventil til at tage trykket på hendes hjerne.

Nyfødt vækker mor fra dyb koma

Sascha genkender sin far, men hun genkender ikke den krop, hun er en del af, og om den nogensinde kommer til at lystre igen, står hen i det uvisse.

– Jeg var i en tåget tilstand det første stykke tid, men da det gik op for mig, hvad der var sket, græd jeg rigtig meget. Jeg følte, at min selvstændighed var taget fra mig, og jeg ville bare gerne være den Sascha, jeg var engang, siger 35-årige Sascha Munch Petersen.

Hjælpeløs

Det var en ganske almindelig lørdag aften i Saschas liv. 2016 havde taget sin spæde begyndelse, og sammen med sine kolleger var Sascha taget ud og spise.

Kun få genstande var det blevet til i løbet af aftenen, og da hun ved 2-tiden tog hjem, var hun ikke beruset.

Jeg fødte min datter i koma

Men på vej op ad de stejle trapper i sin opgang, gik det galt, og hun mistede balancen og faldt. Først ved 9.30-tiden næste formiddag fandt en nabo hende bevidstløs.

Kampen begyndte

Han ringede 112, og da en scanning viste, at hendes hjerne var blevet skubbet frem, blev hun lagt i kunstigt koma.

I 14 dage lå Sascha udvidende om sin tilstand, men fra det øjeblik, hun slog øjnene op, begyndte hendes kamp tilbage til sit gamle, aktive liv.

Bryllupssang vækkede døende hustru fra koma

En kamp, som kulminerede, da hun otte måneder senere gennemførte et halvmaraton.

Læs resten af den gribende historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 1. marts 2017.

Her kan du se nogle flere billeder af Sascha:

Fra koma til halvmaraton

Sponsoreret indhold