Skæbner

Fred skrev kærlighedssang da konen døde

24. september 2014 af Louise Søgaard, Foto: Youtube
Du kan godt forberede dig på en ordentlig tudetur. Det er ikke muligt at holde tårerne tilbage, når man ser denne rørende video med historien om 96-årige Fred, der savner sin kone igennem 75 år. Fred har skrevet en sang til sin elskede søde Lorraine. Hør den og vræl.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


96-årige Fred Stobaugh sendte sit bidrag til en sangkonkurrence i det lokale lydstudie Green Shoe Studio. Sangen hed "Oh sweet Lorraine" og handlede om hans kone igennem 73 år. Hun var død blot en måned tidligere.

Hun gav mig 75 år af sit liv

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I brevet indrømmede Fred, at han ikke er musiker, og at han ikke synger af frygt for at skræmme folk. Men at han elskede sin kone og savnede hende så meget, at hun fortjente en kærlighedssang.

Læs også: Laura mødte sin mand som 11-årig

-Jeg læste om konkurrencen i avisen og så satte jeg mig ned og skrev teksten til Lorraine. Det virkede bare som det rigtige at gøre. Hun gav mig 75 år af sit liv. Vi mødtes i 1938. Hun var den smukkeste pige, jeg nogensinde har set, og jeg blev forelsket ved første blik. Vi datede i to år og så giftede vi os. Vi ville snart have fejret 73 års bryllupsdag, fortæller Fred.

Desværre kunne Freds sang ikke helt konkurrere med de andre deltageres indsendte link til videoer på Youtube med både melodier og sangstemmer. Fred havde sendt en gammeldags stor konvolut fuld af billeder og et brev med hans kærlighedstekst.

Den gamle mand græd af taknemmelighed

Der var ingen noder og ingen eksempler på Freds sangstemme - kun et brev. Men der var alligevel noget ved Freds tekst, som rørte medarbejderne på det lokale lydstudie så meget, at de besluttede sig for at hjælpe Fred med at indspille sin sang til hans søde Lorraine.

Læs også: Mand gør sig selv til grin offentligt, for sin kræftsyge kones skyld

-Da jeg ringede til Fred, blev han overrasket. Jeg forklarede ham, at hans sang ikke levede op til kriterierne for konkurrencen, men at vi gerne ville få professionelle musikere og sangere til at indspille den for ham, så hans tekst kunne komme til live. Fred sagde, at det lød helt fantastisk og spurgte mig, hvor meget det ville koste ham, for han havde ikke så mange penge.

-Da jeg sagde, at han havde misforstået mig. At vi skam ville gøre det gratis, begyndte Fred at græde. Han kunne ikke forstå, hvorfor vi ville gøre noget så fint for ham, men så forklarede jeg ham, at det var noget, vi jo skulle gøre sammen. Jeg sagde, at når hans brev havde rørt os alle på studiet, så kunne hans sang røre mange flere, forklarer producer Jacob Colgan.

I videoen ser man, hvordan Fred får besøg af Jacob, som med sin guitar forsøger at afkode, hvilken slags melodi, Fred havde tænkt sig til sin tekst. Fred forsøger at synge sin sang, men den bliver først for alvor vagt til live, efter den har været i hænderne på de professionelle musikere og producere i Green Shoe Studio.

Da Fred skal høre sin sagn til sin elskede kone for første gang, bliver han atter rørt til tårer. Det bliver du med garanti også, når du ser videoen med hele historien.

Sponsoreret indhold