Skæbner

Fri efter 25 år på dødsgangen

27. april 2015 Morten Nøhr Mortensen
Politifoto
Først blev hendes elskede fire-årige søn Christopher slået ihjel af en psykopatisk morder. Herefter blev hun uden beviser anklaget for forbrydelsen og dømt til at dø. Nu 25 år senere er den tyskfødte Debra Milke blev frikendt og lukket ud af dødsgangen.
Den tyskfødte Debra Milke er nu endelig frigivet efter snart 25 år på dødsgangen i USA. Hun blev fejlagtig dømt for at medvirke til drab på sin søn Christopher.  
Den tyskfødte Debra Milke er nu endelig frigivet efter snart 25 år på dødsgangen i USA. Hun blev fejlagtig dømt for at medvirke til drab på sin søn Christopher.  

Historien om Debra Milke er ubærlig. I næsten 25 år sad hun på dødsgangen i et statsfængsel i Arizona dømt for medvirken til drab på sin egen fire-årige søn Christopher. Den nu 51-årige kvinde blev imidlertid aldrig ført til henrettelsesrummet med den dødelige insprøjtning. Tværtimod. Den tyskfødte kvinde er nu fri igen. Anklagerne mod hende viste sig ikke at holde - ja muligvis var de endda konstrueret af en berygtet betjent.

Debra Milke udtalte sig for første gang siden løsladelsen her sidste fredag Den tyske netavis The Local Germany refererede fra pressemødet i Phoenix, Arizona, hvor den hårdt prøvede kvinde flere gange brød grædende sammen. Siden hun blev fængslet, er hun blevet gråhåret og fremstod med stor skrøbelighed. 

Blev endelig renset

- Jeg havde absolut intet at gøre med det brutale mord på min søn Christopher, sagde hun og forklarede, at hun hele tiden har været sikker på, at det en dag ville komme frem, at hun var uskyldig.

- Jeg har altid troet, at denne dag ville komme. Jeg har bare ikke troet, at det ville tage 25 år, tre måneder og 14 dage før jeg fik oprejsning for det justitsmord, der er blevet begået imod mig.

LÆS OGSÅ: Jeg var morderens kone

Særligt svært var det forDebra Milke at snakke om sin søn.  

 - At få sit barn myrdet er en ødelæggende tragedie med så meget smerte, at ingen forældre nogensinde skulle opleve det. Kun én ting er ligeså hårdt. Nemlig at blive fejlagtigt beskyldt for at deltage i sit eget barns død, sagde hun ved pressemødet. 

Lokkede med julemanden

Den frygtelige forbrydelse, der ændrede alt for Debra Milke, skete i december 1989 i den amerikanske delstat Arizona. De to nu drabsdømte mænd, James Styers og manden bag de dræbende skud, Roger Scott, tog Debras lille dreng med sig i deres bil. Ifølge forklaringer til retten lokkede de drengen med noget, han ikke kunne modstå. Han fik mulighed for at møde julemanden. Istedet kørte de to mænd Christopher ud i ørkenen, hvor han blev dræbt med tre nakkeskud. 

LÆS OGSÅ: 28-årige mor skal henrettes

Det er foreløbig et mysterium, hvorfor de to mænd besluttede at gennemføre en så grusom handling. 

Sikkert er det imidlertid, at en af politiets efterforskere hævdede, at Debra Milke overfor ham havde tilstået sin medvirken til drabet. Tilståelsen blev dog aldrig optaget eller nedskrevet med underskrift. Ikke desto mindre var denne tilståelse afgørende for at kunne dømme Debra Milke til døden. Også selvom Debra Milke til det sidste fastholdt, at hun var uskyldig. Senere kom det frem, at den pågældede betjent flere gange var taget i at fuske med beviser, så han hurtigt kunne føre mistænkte i retten og få dem dømt.

Hendes mor betalte kauktion 

Debra Milke blev løsladt allerede i marts 2013, da det kom frem, at den afgørende tilståelse kunne være manipuleret. Det lykkedes Debras tyske mor at finde over en millione kroner til kautionen, så Debra Milke kunne komme på fri fod. Dog har hun indtil forleden været udstyret med en elektronisk fodlænke og et forbud mod at forlade USA. Alt det er slut nu. Debra Milke er nu endelig fri. 

 

 

Sponsoreret indhold