Skæbner

Friede under snestorm

11. januar 2016 Nina Sommer
Gregers Overvad
Som lille dreng blev Niki så bidt af Star Wars-universet, at han som voksen, sammen med kæresten Line, valgte at rejse verden rundt og besøge de legendariske lokationer, hvor filmene er optaget. Det gav det unge par oplevelser for livet – på godt og ondt. Flere gange var de i livsfare. Blandt andet under en snestorm, hvor Niki faldt på knæ foran Line og friede.

Med kulden bidende i kinderne bevæger Line og Niki sig fremad. Overalt er der hvidt. Stien, som skulle føre dem til den gletcher, hvor en scene fra filmen Star Wars er optaget, er ved at blive udvisket under fødderne på dem. Blæsten tager til, og for hvert skridt det unge, danske par tager, bliver sneen dybere og dybere. Situationen er ved at udvikle sig i en livsfarlig retning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men de fortsætter. Tanken om et billede ved den legendariske gletcher i Norge driver dem fremad. Skridt for skridt i den skrigende storm, som kun bliver værre og værre, som minutterne går.

Til sidst er det så slemt, at de må søge ly bag en stor sten. De har gået i ring i lang tid, viser det sig, og nu kan de ikke finde tilbage. Tøjet er ikke varmt nok, og de har ikke snebriller på. Pludselig begynder tankerne at fare rundt i hovedet på Niki: Vil de overleve det her?

– Jeg begyndte virkelig at gå panik, da vi sad der bag stenen. Jeg frygtede for vores liv, for jeg anede virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre, fortæller Niki Topgaard, som valgte at reagere på den mest besynderlige og romantiske måde, man næsten kan forestille sig. Han friede.

30 steder i verden

– Jeg sagde til Line, at jeg ville gifte mig med hende, hvis vi slap levende fra det her, fortæller den 30-årige mand, der i rækkehuset i Fredensborg sender kæresten Line et smil.

Parret fik til sidst hjælp af Røde Kors og kunne efterfølgende fortsætte deres rejse mod de andre Star Wars-destinationer rundt omkring i verden, som Niki i mange år havde drømt om at besøge.

Niki og Line mødte hinanden gennem fælles venner. Men hvor nogle måske ville blive lidt skræmt af Nikis voldsomme passion for Star Wars-filmene, blev Line fascineret. Hun blev tvangsindlagt til at se alle filmene, og langsomt, men sikkert blev hun bragt ind i det science fiction- univers, som hendes kæreste elsker så meget.

LÆS OGSÅ: Folk taler grimt om vores kærlighed

– Jeg syntes faktisk, at filmene var rigtig gode. Så da Niki nævnte, at det kunne være sjovt at besøge de forskellige lokationer, hvor filmene var optaget, tænkte jeg, at det lød fedt. Selv om jeg ikke er lige så meget fan som Niki, var det jo et eventyr. At det så nogle gange var lidt mere spændende, end hvad godt var, vidste jeg jo ikke dengang, smiler 23-årige Line Rosted Arpe, der sammen med kæresten har besøgt seks forskellige lande og cirka 30 forskellige optagesteder.

Har kostet en formue

De har vandret igennem Redwood-skoven i Californien i USA, hvor flere skilte advarede dem imod bjørne. De er fløjet til Tunesien på grænsen til Algeriet, hvor de blev mødt af 45 graders varme og en vognfuld faretruende mænd med automatrifler i hænderne. Men med Jedi-ridder og Padme-kostumer i bilen var de fast besluttet på at få billederne af dem selv foran den legendariske kulisse i kassen, så de lod sig ikke skræmme.

– Vi kørte rundt ude i ørkenen. Det kan måske lyde vanvittigt, men det var den lokation, jeg havde set mest frem til. Da vi så endelig fandt den, kunne jeg godt se på Line, at hun ikke så så godt ud, og lige pludselig så besvimede hun bare. Der blev jeg altså bange, forklarer Niki, der fik hældt en masse vand på sin kæreste, som heldigvis hurtigt kom til sig selv.

Parret er nu en masse oplevelser rigere og 100.000 kroner fattigere. Men selv om de har måttet spare på mange fornøjelser i hverdagen for at have råd til rejserne, mener de begge, at de har fået oplevelser for livet, og at de takket være deres Star Wars-eventyr rundt omkring i verden er blevet tættere som par.

LÆS OGSÅ: Genforenet med kærlighed efter 27 år

– Når man vandrer gennem ørken og skove og sover sammen i en bil, så lærer man hinanden utrolig godt at kende. Og vi er aldrig blevet trætte af hinanden. Tværtimod – nu kan vi slet ikke undvære hinanden, fortæller Niki, der på spørgsmålet om, hvorvidt frieriet stadig holder, smiler sagte.

– Ja, vi skal da giftes en dag. Der er en fantastisk lokation i det nordlige Italien, der hedder Villa Balbianello, hvor episode 2 er optaget, og jeg ved, at der er en del Star Wars-fans, der bliver gift der. Så måske er det en mulighed, smiler Niki.

Sponsoreret indhold