Skæbner

Frygtelig video: Filmede deres egen død

13. oktober 2015 af Joan Andersen. Video: Sussex Police
Michael og Kyle døde på stedet. De kørte frontalt ind i en mur, og de filmede det hele. Nu ønsker deres familier, at folk skal se videoen til skræk og advarsel.

Tidlig søndag morgen den 12. april. 21-årige Michael Owen og hans ven, Kyle Careford, 20 år, havde festet hele natten. De var høje på en cocktail af receptpligtig medicin og ulovlige stoffer. Deres dømmekraft var sat ud af spil, og de besluttede sig for at sætte sig i Michaels røde Renault Clio – måske for at få endnu et rush. Og det filmede det hele.

Filmede hasarderet kørsel

De to unge mænd kørte hasarderet, mens de filmede hinanden. Med op til 145 km i timen kørte de rundt på landevejene i Sussex, England.

I videoen kan man se dem grine og synge. Kyle sidder bag rettet, selv om han ikke har kørekort, og det lader til, at Michael giver ham køreundervisning. Hastighedsbegrænsningerne ignorerer de.

Ifølge politiet i Sussex har vidner set bilen flere gange i timerne op til ulykken. En taxachauffør fortæller, at han blev tvunget af vejen af en rød bil i høj fart, der kørte i den forkerte side af vejen. En kvinde så dem lave hjulspind på en parkeringsplads.

Deres tur endte i den lille by Crowborough.

I slutningen af videoen kan man høre Michael:

- Kør langsommer, kør langsommere!

Få sekunder efter bliver billedet sort. Man kan høre bilen ramme muren. De kørte frontalt ind i den mur, der omkranser kirken. Bilen fortsatte gennem muren og ind på grunden ved kirken.

Derefter hører man en kvindestemme:

-Kan I høre mig, spørger hun flere gange, mens en anden stemme råber:

- Er I i live?

Begge mænd døde på stedet.

Læs også: Mor slap levende fra hospice

Håber videoen kan hjælpe

Michaels telefon blev fundet under et træ ved ulykkesstedet søndag morgen. På telefonen lå videoen med de sidste minutter af de unge mænds liv.

Ved ligsynet sagde Michaels mor, Kat:

- Vi opdrager vores børn til at skelne mellem rigtig og forkert. Vi guider dem og giver dem gode råd og håber, de hører efter, men når de er voksne, håber vi, de træffer de rigtige valg. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor valgte at gøre, som de gjorde, men jeg giver dem begge skylden for den beslutning de tog den nat.

Både Kyle og Michaels familier har givet tilladelse til at offentliggøre videoen.

- Hvis det kan stoppe én person fra at begå den samme fejl, så er der kommet noget godt ud af at vise denne video. Jeg håber, det vil påvirke unge mennesker og få dem til at se, at en smule sjov kan have forfærdelige konsekvenser, sagde moren.

- Jeg ønsker, at alle unge mennesker derude skal være opmærksomme og indse, at I ikke er udødelige, og I skal tage det alvorligt, at jeres liv er meget dyrbart for jer selv og andre. Jeg ønsker, at unge billister overvejer, hvor meget ødelæggelse det skaber for familien og dem, man elsker, som bliver efterladt, sagde hun ifølge Sussex Police.

Hun er selvfølgelig meget påvirket af at have set videoen med sin egen søn.

- Det var meget voldsomt at se videoen, men jeg håber, at den kan blive brugt på en positiv måde ved at vise unge mennesker, at det kan se for dem, sagde hun.

Kyles bror, Zac Hemming sagde:

- Denne optagelse og andet af samme slags skulle aldrig være optaget og da slet ikke blive vist. Men på trods af smerten ved at den bliver vist i medierne, håber vi som familie, at den vil tale til mindst én person derude, ung eller gammel, så ingen nogensinde skal gå igennem den utænkelige smerte, det er at miste en, man elsker så meget.

Læs også: Jeg blev solgt til sex

Efterlader 5-årig datter

Michaels ekskæreste, Lauren Humble, var også med til ligsynet. Hun er mor til deres 5-årige datter Lily-Rose.

- Den video er hjerteskærende at se, men den gav os svar på alle de spørgsmål, vi havde. Jeg kender mange mennesker, der kører for hurtigt, og jeg håber, at denne video vil vise folk, at når man kører sådan, har det voldsomme konsekvenser. Jeg håber, den får dem til at indse, hvor kort livet kan være, sagde hun.

- Den Michael vi så i videoen, er ikke den Michael vi kender, som er en kærlig, omsorgsfuld og ansvarlig far. Den arv Micheal efterlader, er vores smukke datter Lily-Rose, som er fem år. Hun skal leve med konsekvenserne af den frygtelige situation for altid.

Læs også: Hørte sin kone blive dolket ihjel

Sponsoreret indhold