Skæbner

Fundet i Norge efter et halvt år

20. oktober 2014 af Carsten Holst Foto: Dyrenes Beskyttelse, Norge
Sussi boede trygt og godt hos sin madmor i Skagen. Men en dag forsvandt han sporløst, og drog tværs over Skagerrak.
Sussi tog på langfart
Sussi tog på langfart

Det er velkendt, at en kat har 9 liv, og kan overleve de mest utrolige strabadser. Men den 90-årige ejermand af den 2 år gamle hankat Sussi fra Skagen var ikke klar over, at hendes kæledyr også var udstyret med en god portion eventyrlyst i blodet.

Måske skræmt væk af turister

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Besat af farverig kat

I maj i år forsvandt Sussi som dug for solen i den nordjyske havneby. Om det var udsigten til turisternes indtog i den berømte ferieby, eller det var almindelig rejselyst og gåpåmod, der drev Sussi på langfart, bliver af gode grunde aldrig opklaret.

Men sikkert og vist er det i hvert fald, at katten først blev fundet mange måneder senere i Kristiansand i Norge på den anden side af Skagerrak.

Kidnapning kan ikke udelukkes

Læs også: Din hund afslører dig mentalt

Ingen har nogen idé om, hvordan Sussi er havnet hos vore nordiske naboer. Men sandsynligvis har han været blind passager på en færge, måske skjult i en campingvogn eller en lastbil. Det kan heller ikke udelukkes, at katten er blevet kidnappet, og at gerningsmændene har fået kolde fødder.

Katten er ejet af Kirsten Nygaard Andersen. Hun fortæller til den norske avis Fædrelandsvennen, at der var tale om stor gensynsglæde, da Sussi langt om længe vendte snuden og poterne hjem igen.

I juli blev den norske afdeling af Dyrenes Beskyttelse kontaktet af en kvinde fra Kristiansand. Hun havde fundet en kat i vejkanten, som var mærket med et dansk nummer. Efter noget af et detektivarbejde fandt man frem til ejeren i Skagen.

Sussi blev efterlyst overalt

Læs også: Hund fundet 4.500 kilometer fra hjemmet

Arnfrid Robstad fra Dyrenes Beskyttelse i Kristiansand fortæller, at den danske ejer blandt andet havde annonceret i avisen og i radioen i håb om at få Sussi hjem. Der var også blevet opsat plakater i Skagen, men intet gav resultat. Derfor blev ejeren både glad og overrasket, da der blev ringet fra Norge med besked på, at Sussi var i god behold.

Det faldt ikke katteejeren eller andre i hendes familie ind, at 2-årige Sussi var havnet så langt nordpå. Det tog alligevel flere uger, inden ejer og kat blev genforenet, fordi der skulle udarbejdes en del papirer.

Sussi er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at mærke en kat. I modsat fald var Sussi aldrig kommet hjem igen.

Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?

Sponsoreret indhold