Skæbner

Gav fremmed sin nyre og fik hans hjerte til gengæld

13. februar 2015 Louise Soegaard
Det kan man kalde det perfekte match. Hun gav ham sin nyre, og han gav hende sit hjerte.
Et forelsket par smiler til kameraet med hovederne tæt op ad hinanden

Ashley McIntyre og Danny Robinson fra Louisville Kenttucky, USA er nyforlovede. For mindre end et år siden hørte Ashley om dialysepatienten Danny og besluttede sig for at give ham sin ene nyre selv om han var fuldstændig fremmed for hende.
-Det var vel bare en medmenneskelig handling. Jeg har ikke mange penge eller andre muligheder for at hjælpe andre, men jeg kan alligevel godt gøre en forskel. Dog havde jeg aldrig troet, at det ville føre til kærlighed. Det er jo vanvittigt, som det hele har passet sammen. Det må være guds plan, siger 26-årige Ashley.

Læs også: Hun gav manden sin nyre - han tog hendes veninde

Selv personalet på transplantations-afdelingen er overraskede over de to patienters kærlighedshistorie. Ikke alene stod de med en donor, som ville donere en nyre til en fremmed. Kun 1% af alle nyretransplantationer sker fra en fremmed donor og ikke mange sker fra levende donor. Deudover er Ashley og Danny det eneste donor og modtager-par som var fremmede for hinanden, og som ikke kom fra samme stat.
I USA venter mere end 100.000 patienter på en ny nyre.

Gavmildhed førte til kærlighed

Ashley vidste ikke, hvor meget hendes gavmildhed ville komme til at ændre hendes eget liv også.
Første gang hun hørte om Danny var fra hendes mor Kim. Hun havde hørt Dannys mor fortælle om sin søns behov for en ny nyre i et radioprogram. Danny var kun 16 år, da han fik sin diagnose. Han led af en farlig nyresygdon, og han var i dialyse tre gange om ugen fire timer ad gangen. Flere af Dannys familiemedlemmer ville gerne give ham en nyre, men ingen matchede. Danny havde derfor levet i mange år med ugentlige indlæggelser på venteliste til en ny nyre.
Ashley blev rørt af den historie, hendes mor fortalte. Danny var så ung, og han havde oven i købet lige mistet sin far, som døde af kræft. Det var så synd for den unge mand, syntes hun.

Dagen efter sendte Ashley derfor en facebook-besked til radioprogrammet og bad dem om at sætte hende i kontakt med Dannys læger. Derefter fik hun taget en masse blod og urin-prøver, og for hvert positive svar, blev hun mere og mere overbevist om, at det måtte være guds vilje, de to skulle matches. Det kunne ikke være tilfældigt.

Læs også: Han stjal mit hjerte og fik min nyre

Hvad der også matchede perfekt var de to unge menneskers personligheder, men det var de endnu ikke klar over. Ashley turde ikke at møde Danny, før hun var sikker på, at transplantationen ville blive til noget. Hun var bange for at komme til at skuffe ham og hans familie. Men da lægerne satte en dato for operationerne, aftalte de to og deres nærmeste at mødes på en lokal restaurant.

-Vi klikkede bare alle med det samme. Hans familie sagde, at jeg fra nu af altid ville være et familiemedlem for dem, fortæller Ashley.

En gave for livet

Hendes indtryk af Danny var megeet positivt. Han virkede som en virkelig god ung mand med hjertet det rette sted. Danny vidste allerede, at Ashley var gavmild og et godt menneske.
I en måned før operationen begyndte de to at ringe sammen og sende daglige sms’er til hinanden. De deltog i forskellige velgørenhedsarrangementer sammen, og deres venner begyndte at drille dem med, at de nok blev kærester. Men parret var bange for at deres følelser skulle være påvirkede af den forestående operation, og de turde ikke at kaste sig ud i et forhold, hvis noget skulle gå galt og en af dem skulle fortryde og aflyse operationen.

Læs også: Snød abortpille i sin kæreste

Den 17. April sidste år mødte de op til den dobbelte operation. Så lå de der på operationsbordene side om side. Begge operationer forløb lige efter bogen. De var begge unge og stærke.  Ashley var indlagt i 3 dage og Danny i fem. Hun besøgte ham to gange. De pjattede, og Danny skrev en besked til Ashley.
-Ord kan slet ikke beskrive, hvor meget du har gjort for mig.

Af hans familie modtog Ashley et smykkeskrin med ordene ”Ashley. Du er en engel” indgraveret i.
Fremover skal Danny tage medicin, så hans krop ikke afstøder Ashleys nyre, men lægerne forudser, at han kan leve et helt normalt liv. Patienter i dialyse lever i gennemsnit kun 15 år, mens patienter med en ny nyre har en levetid på mellem 25 og 30 år, og Dannys læge forventer, at Danny lever endnu længere.


Da de begge var udskrevet fra hospitalet, bevarede de en tæt kontakt, som hurtigt udviklede sig til et romantisk forhold.
-Det var meget tydeligt, at det var helt rigtigt, siger Ashley.


Hun blev gravid, og til sommer føder hun deres datter Berkli. Juleaften var Danny på knæ, og Ashley sagde selvfølgelig ja. Datoen er endnu ikke fastlagt, men fremtiden er så godt som planlagt. Parret glæder sig til at møde deres datter. De vil købe et hus og de vil gerne have flere børn. Efter transplantationen er der ikke noget, 26-årige Danny ikke kan klare. Han har fået 10 gange så meget energi, takket være Ashley. Parret håber, at deres historie vil få andre til at melde sig som organdonor.
 

Sponsoreret indhold