Skæbner

Genial idé: Lærer bruger æbler til at stoppe mobning

23. juni 2016 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
En lærer fra England har fået en virkelig god idé til, hvordan man kan forhindre mobning blandt børn. Hendes idé hyldes nu af tusinder verden over.

Relax Kids er en engelsk skole med et særligt fokus på at hjælpe børn, der lider af stress og angst.

En af skolens lærere, Rosie Dutton, får i øjeblikket stor opmærksomhed verden over, efter at hun har postet et Facebook-opslag, som ikke bare kan hjælpe stressede og angste børn – men børn i det hele taget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mobning drev 13-årige Odin til selvmord

Rosie Dutton har ganske enkelt fået en genial idé til, hvordan man kan forklare børn om konsekvenserne ved mobning, på en måde som er både enkel og efterlader et stort indtryk hos børnene.

Brug æbler i kampen mod mobning

Alt, man skal bruge, er to æbler, forklarer Rosie Dutton:

- I dag viste jeg børnene to æbler (børnene vidste det ikke, men forinden havde jeg gentange gange med vilje tabt det ene æble på jorden – man kunne ikke se det, da begge æbler stadig så helt intakte ud på ydersiden). Vi talte om, hvordan æblerne så ens ud og lod herefter det tabte æble gå på omgang, mens vi kaldte det øgenavne, ’Du lugter’, ’Du har sikkert orm indeni’ osv., skriver Rosie Dutton og fortsætter:

Silas Holst taler ud om mobning: Jeg gemte mig og græd

- Bagefter gik det andet æble på omgang, og vi sagde søde ord til det, ’Du er et dejligt æble’, ’Sikke en smuk farve, du har’ osv. Derefter holdt jeg begge æbler op, og vi snakkede igen om, at de stadig så ens ud. Så skar jeg æblerne over i halve. Det æble, vi havde været søde ved, var klart, friskt og saftigt indeni. Det æble, vi havde sagt slemme ord til, havde mørke pletter og var helt smattet indeni, forklarer hun og viser følgende billede:

Et lys gik op for børnene

Rosie Dutton fortæller, at børnene med det samme forstod symbolikken i det:

- Jeg tror, at et lys gik op for børnene med det samme. De forstod virkelig, at det, vi så inden i æblet, er det, som sker inden i os alle, når vi bliver behandlet dårligt med ord eller handlinger. Når mennesker bliver mobbet, især børn, føler de sig forfærdeligt tilpas indeni, og de viser ikke altid andre, hvordan de har det. Hvis vi ikke havde skåret æblet over, ville vi aldrig have opdaget, hvor meget skade vi havde påført det.

Sådan gør du, hvis dit barn bliver udsat for mobning

Facebook-opslag deles af tusinder

På blot to dage har Rosie Duttons Facebook-opslag fået over 123.000 likes, over 149.000 delinger og over 15.000 positive tilkendegivelser i kommentarfeltet.

Historien om hendes idé er desuden blevet fortalt i en række onlinemedier verden over, hvor brugerne ligeledes har reageret med overvældende støtte.

Sådan opdager du mobing: Her er de typiske tegn

Nu er idéen også givet videre her – så er det bare om at tage den i brug!

Tip: I bogen 'Børn skriver til børn om mobning' deler 23 børn og unge deres tanker om mobning. Bogen er skrevet til og af de mange børn, der har prøvet at blive mobbet. Den er for dem, som holder problemerne for sig selv for at skåne deres forældre eller frygter, at mobningen bliver endnu værre, hvis de 'sladrer'. For dem, der ikke kan lade være med at mobbe andre, og dem, der står på sidelinien og ikke går ind og hjælper den, der bliver mobbet. Mobbede børn kan her læse, at de ikke er alene i verden om at føle sig forkerte, ensomme og mindre værd.

Køb bogen her >>

De blev stjerner trods mobning:

Stjerner trods mobning

Sponsoreret indhold