Skæbner

Godt du lever far

28. januar 2009 af Søren Johannesen Foto: Thomas Johannesen
Den 11årige piges bønner blev hørt

I september styrtede Fies far ned med en helikopter i Kirke Såby. Mens piloten blev dræbt, overlevede Søren hårdt kvæstet. I de uger, hvor den 42-årige familiefar svævede mellem liv og død på Rigshospitalet, bad den 11-årige skolepige hver nat for hans liv. I dag er Søren kommet sig mirakuløst.

- Hver nat, når jeg skulle sove, bad jeg til Gud om, at far skulle leve. Det var en lille kort bøn. Og så græd jeg. Men jeg fik det bedre, når jeg bad.

Fie Benthin-Geerthsen kigger kærligt på sin elskede far hjemme i familiens hyggelige hus i Veksø i Nordsjælland. Søren er hjemme på weekendbesøg fra Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskadede i Hornbæk, hvor han har været indlagt til genoptræning siden november. På fredag, den 30. januar, bliver han udskrevet og kan flytte permanent hjem til familien.

Lægerne, sygeplejerskerne og fysioterapeuterne er forbløffede over, hvor godt den 42-årige brand- og redningsmand fra Beredskabsstyrelsen er kommet sig efter det uhyggelige styrt. Det skete, da Søren den 27. september i fjor var ved at filme en hjemmeværnsøvelse fra en helikopter. Den 600 kg. tunge maskine styrtede 70 meter ned og gik i brand.

Piloten, en 36-årig mand fra København, omkom. Søren blev hårdt kvæstet kørt til Rigshospitalet, hvor lægerne kunne konstatere, at hans 3. lændehvirvel var knust, begge lunger klappet sammen, begge nyrer og leveren blødte, venstre ankel var knust, han havde en flænge i hovedet, og de ribben, som ikke var brækkede, var bøjede.

I flere døgn svævede Søren mellem liv og død, mens Fie og Sørens kone Joan Geerthsen, 40, håbede på det bedste.
I dag, fire store operationer og en hel masse genoptræning senere, er Søren kommet sig flot. Han kan endda spille badminton, og allerede i februar regner han med at være tilbage på sit arbejde i Beredskabsstyrelsen.

- Vi er så taknemmelige. Der var så mange små og ligegyldige ting, vi gik op i før, som vi nu ved slet ingenting betyder. Det, der betyder noget, er livet og familien - at vi er sammen, siger Joan og giver sin mand et ordentligt smækkys.

Sponsoreret indhold