Skæbner

Gretes forældre gik i døden sammen: Jeg følte mig uelsket

7. marts 2017 Marianne Knudsen
Birger Storm
54-årige Grete Behrndzt fra Hvidovre blev forældreløs som 17-årig, da hendes mor og far begik selvmord sammen. Det efterlod hende i stor sorg og med følelsen af at være uelsket. Først for fem år siden, da hun gik ned med stress og fik en depression, fik hun bearbejdet barndommens traume.
Grete Behrndzts forældre begik selvmord

Nogen vil måske genkende Grete som den kække revysangerinde, der iført korset og skørt i sort satin for nylig gav de fire dommere røde kinder i ”Danmark har talent” på TV 2 med sin lidt frække sang.

Læs også: Signes mand og mor begik selvmord

Men bag smilet og den smittende glæde gemmer der sig en helt anden historie. For det har været en lang vej til teaterscenen – og den har været hård, indrømmer hun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ramte bunden

Følelsen af ikke at være værd at elske har fulgt hende siden teenageårene, og da hun for et par år siden ”røg helt ned og ramte bunden”, som hun selv formulerer det, var der to årsager til, at hun ikke valgte samme udvej som sine forældre: Hendes to voksne sønner.

Hun kunne ikke drømme om at udsætte dem for dét, hendes egne forældre udsatte hende for den oktoberdag i 1978.

Med til ligsyn

Den morgen var Gretes mor og far kørt tidligt ud til Hammer Bakker, nordøst for Ålborg. Her havde de forbundet en slange fra bilens udstødningsrør, ført den ind gennem bilruden og havde startet motoren i bilen. De blev fundet først på eftermiddagen, og klokken 14 ringede det på døren hjemme i rækkehuset i Vestbjerg.

Læs også: Vandt millioner og begik selvmord

Det var 17-årige Grete, der åbnede døren for den civilklædte betjent og tog imod beskeden. Og det var hende, der blev bedt om at følge med til ligsynet.

Læs hele Gretes historie i Ude og Hjemme nr. 10, der udkommer onsdag den 8. marts 2017.

Gretes forældre gik i døden sammen: Jeg følte mig uelsket

Sponsoreret indhold