Skæbner

Han stjal mit hjerte og fik min nyre

8. juni 2012 af Louise Søgaard
Kitty forelskede sig så dybt i Flemming, at hun uden hans vidende besluttede sig for at donere sin ene nyre til ham.
Jørgen Ploug
Jørgen Ploug

Stadig høje af nyforelskelse og morfin fra operationen svæver Kitty og Flemming på en lyserød sky. De er begge netop blevet udskrevet fra Skejby Sygehus, hvor Kitty har lagt sig under kniven for at give sin kæreste en ny chance i livet.

Flemming var nyresyg, da hun mødte ham i august sidste år. Han havde ventet i to år på en ny nyre, og han fik det gradvist værre. Hver anden dag måtte han ligge fire timer i dialyse, og det var derfor svært at leve et normalt liv. Men det var ikke til at se på Flemming, at han var syg, da han mødte 49-årige Kitty på "Pigernes Kro" lidt uden for Hobro.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Han virkede så frisk, da han spurgte, om jeg ville danse. Allerede under første dans fortalte han, at han var nyresyg, fordi jeg kunne mærke den fistel på hans arm, som han blev stukket i, når han var i dialyse. Jeg tænkte: hvorfor skulle sådan en sød mand ikke have en chance, forklarer Kitty Christensen fra Nimtofte på Djursland.

Hun endte med at give ham mere end en chance for kærlighed. Med Kittys nyre får Flemming en hel ny chance i livet. Når han nu ikke skal indlægges hver anden dag, kan de to rejse sammen, og han vil ikke mere blive træt hele tiden. Kitty havde kun været single i et halvt år efter tredive års ægteskab med sine store drenges far, da hun faldt pladask for Flemming.

- Det var som at være teenager igen. Jeg måtte bare af sted til kroen hver lørdag for at se, om han skulle være der igen. Det var han, og vi begyndte stille og roligt at se hinanden, forklarer Kitty. Hun besluttede sig for at give Flemming sin ene nyre af ganske egoistiske grunde, påstår hun. Hun ville simpelthen have mere tid sammen med sin store kærlighed, og så måtte hun jo få ham udskrevet for bestandig.

Læs også: Friede på romantisk krydstogt

- Jeg spurgte mine drenge først. De måtte love mig, at hvis der en dag sker dem noget, må de være der for hinanden, når jeg nu kun har én nyre tilbage, forklarer hun.

Kitty ville til gengæld ikke spørge Flemming om hans mening. I stedet ringede hun uden hans viden til nyreafdelingen på Skejby Sygehus og talte med en sygeplejerske. "Hej! Jeg kender Flemming Thinggaard, og jeg vil gerne give ham min nyre," sagde hun.

Sygeplejersken i den anden ende blev først helt tavs. Det var aldrig sket før, at en donor selv ringede ind på den måde, så sygeplejersken kontaktede Flemming for at sikre sig, at han kendte den dame, som ville hjælpe ham.

- Flemming er fra Thy og er alt for stolt til at bede om hjælp. Men jeg vidste, at jeg har samme blodtype. Det havde jeg spurgt ham om, første gang vi mødtes. Lægerne har forklaret ham, at blodtypen er så sjælden, at de hele sidste år kun havde haft en enkelt donor med den blodtype. Flemming risikerede altså at skulle vente længe. Det viste sig, at jeg var den bedste donor til Flemming, for både blod og væv var ens, forklarer Kitty.

Hun flyttede hjem til Flemming og hans 16-årige datter kort før operationen. Ikke nok med, at Flemming altid vil bære en lille bid af Kitty nær sit hjerte, men nu har parret lægernes ord for, at de er et perfekt match.

Læs også: Klaus Pagh får ikke sin søn hjem

Sponsoreret indhold