Skæbner

Hanna solgte sin krop til sex

6. juni 2021 Af: Maria Zaitzewsky Rundgren. Bearbejdet af Nina Sommer. Foto: Jennifer Glans/ Aller Foto & Video og privat.
I 2012 valgte Hanna at bestille en enkeltbillet til Berlin, hvor hun ville udleve drømmen om at være kunstner. Men da pengene slap op, startede en tilværelse, der var tæt på at koste hende livet.

Hanna kravler op på balkonrækværket i lejligheden. Gadens mennesker er blevet mindre, og hun ved, at hvis hun giver slip, er det hele overstået. Hun trækker vejret ind, mens hun overvejer sit næste skridt. Men da hun vender sig om, ser hun sin lille kanin med de varme øjne kigge på hende. Det stopper hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Min indre løvemor blev vakt, da jeg så min kanin Esther kigge på mig. Det var, som om hun vidste, hvad jeg havde planlagt, fortæller 29-årige Hanna Widerstedt.

Hanna havde altid været glad for nye oplevelser og udfordringer. Hun deltog i den svenske udgave af realityprogrammet Big Brother i 2012. Bagefter følte hun, at hun havde brug for en frisk start. Hun valgte at tage til Berlin, og mens sommersolen varmede den tyske hovedstad, stod hun og malede sine udtryksfulde malerier på Alexander Platz. Det viste sig, at det var svært at sælge så mange malerier, at hun kunne leve af det. Efter et par uger havde hun ikke flere penge, men hun ville ikke tilbage til Sverige. Da hun ikke talte tysk, var der ikke mange job.

– Jeg vidste, at der var mange stripklubber i Berlin, og der behøvede jeg ikke at kunne tysk. Mit første job var i en klub, der hed Rush Hour. Jeg ville bare tjene nogle hurtige penge til huslejen, forklarer Hanna.

Faldt for kunde

Efter en tid blev hun opfordret til at sælge sex til kunderne. Hun afviste det først, men pengene fristede, så hun sagde ja, og pludselig kunne Hanna hver dag gå ud at købe dyre tasker og tøj. Når hun tænker tilbage, var det en måde at dulme sit selvhad på. Hurtigt var Hanna fanget i en ond spiral, hvor vold og ydmygelser blev en del af hverdagen. Langsomt mistede hun sig selv.

– Jeg blev så afhængig af at shoppe, at jeg begyndte at optage sms-lån, så min gæld voksede.

LÆS OGSÅ: Blev solgt til sex

I en alder af 25 år boede Hanna på et bordel, og da hendes mor kom til Berlin for at besøge hende, løj hun og sagde, at hun arbejdede på en café.

– Jeg var ensom og følte ikke, at jeg havde nogen at betro mig til. Min eneste ven var transseksuelle Vanessa, der kom ind bag min facade, fortæller Hanna.

– Vi så ikke os selv som ofre, for vi følte, at vi havde magten. Vi foragtede kunderne og lod ikke engang, som om vi nød det, fortæller hun.

Blev hjernevasket

Alligevel blev Hanna forelsket i en yngre kunde. De begyndte at ses privat, og hun flyttede med ham til Østrig. Hun håbede, at det var vejen til et normalt liv, men efter en tid mistede han interessen og blev nedladende, så hun valgte at tage tilbage til Berlin.

Selvtilliden var i bund, og hun følte, at hun ikke kunne noget. Kort tid efter mødte hun en ny mand, og hun troede, at han skulle være hendes frelser.

– Jeg var virkelig forelsket og klar til at gøre alt for ham. Da jeg flyttede ind hos ham, var jeg afhængig af at shoppe. Han foreslog, at jeg overlod alle de penge, jeg tjente, til ham. På den måde ville jeg ikke kunne fodre min afhængighed. Det syntes jeg jo lød klogt, siger Hanna og smågriner.

LÆS OGSÅ: Paulina blev gravid med sin bortfører

– Jeg forstår ikke, at jeg gjorde det. Jeg blev hjernevasket og skulle bare tjene penge til ham. Jeg fik ikke lov til at blive hjemme, hvis jeg var syg. Det viste sig, at han forsøgte at starte sin egen virksomhed for mine penge, forklarer Hanna.

De psykiske overgreb eskalerede, og til sidst anede hun ikke, hvad der var rigtigt og forkert.

– Jeg havde intet at sammenligne med. Jeg blev ved med at tænke, at hvis jeg bare strammede op, ville det blive godt igen.

Hanna blev gravid og ville gerne have barnet. Hvis det blev en pige, skulle hun hedde Esther. Men kæresten forlangte, at hun fik en abort.

– Jeg følte mig ensom og sårbar, så jeg turde ikke forlade ham. I forsøget på at lappe vores forhold købte jeg en kanin og kaldte hende Esther. Hun endte med at være mit holdepunkt.

Ville bare dø

Men forholdet blev ikke bedre, og han begyndte at blive voldelig og truede med at skade Esther, hvis Hanna ikke adlød ham. Hun blev en skygge af sig selv, og for at dulme den psykiske smerte begyndte hun at skære i sig selv.

Den dag hun stod på rækværket, ønskede hun at dø. Men da hun så Esthers brune øjne, blev hun ramt af kampånd. Kort tid efter pakkede hun sine ting, og sammen med Esther tog hun til Lissabon, hvor hun skulle arbejde i en klub. Men da ejeren ikke ville have Esther der, fik hun nok og tog tilbage til Växjö i Sverige efter syv år.

Hanna ser ud ad vinduet på det sted, hun voksede op. Selv om det er regnfuldt og tomt, er det her, hun føler sig som den rigtige Hanna. I Berlin forvandlede hun sig til en hård og kold pige. Nu begynder hun så småt at føle sig som den gamle Hanna, og hun bearbejder sine traumer ved at være åben.

– Jeg vil ikke længere skamme mig, og jeg vil have magt over min egen historie. Jeg ser ikke mig selv som et offer. Men nu vil jeg videre, og jeg håber, at min historie kan hjælpe andre, der vil ud af prostitution.

Sponsoreret indhold