Skæbner

Hannes svære besked til datteren: Mor skal måske herfra

28. juni 2016 Morten Nøhr Mortensen
Alex Tran
41-årige Hanne Boye Sparre havde fået kræft. Meget alvorlig kræft, der ikke kunne tolkes som andet end en dødsdom. Og der var ingen vej udenom. Også hendes seksårige datter Liv skulle kende den fulde sandhed. Senere skete miraklet.
41-årige Hanne Boye Sparre med sin syv-årige datter Liv.
41-årige Hanne Boye Sparre med sin syv-årige datter Liv.

Den 15. februar sidste år ændrede livet sig for 41-årige Hanne Boye Sparre. Dagen før havde hun cyklet 56 km til Tommerup og retur til sit hjem ved Blommenslyst ved Odense.  Selvom hun havde døjet lidt med ryggen, så var hun glad og følte sig frisk. Men denne dag skulle alt ændre sig. Hun sad sammen med kræftlæge Søren Cold på Odense Universitetshospital, da scanningsbillederne af hendes ryghvirvel kom frem på skærmen.

Var meget syg

- Det er meget alvorligt. Du er voldsom syg. Jeg har aldrig set noget lignende på så ung en person. Jeg kan ikke forstå, at du er kommet gående herind, lød det fra kræftlægen. 

Lægerne har opgivet Regitse

Stadig i dag halvandet år senere står disse ord knivskarpt i Hannes erindring. Meget andet fortoner sig i hukommelsens tåge, for den efterfølgende diagnose kunne vælte enhver. Det viste sig, at Hanne havde seks svulster i brystet, og kræften havde tilmed spredt sig massivt til knoglerne. Scanningsbilleder afslørede en rygrad, der var så ødelagt, at den fremstod papirstynd. En forkert bevægelse, et fald, ja blot et hårdt klap i ryggen kunne være fatalt. 

Hanne følte, at hun var kastet helt ud på kanten af afgrunden. 

Alt var trist

- Jeg gik ned efter den melding. Det var som om døden stod foran mig. Alt var trist og mørkt. Jeg har altid været livsglad og positiv, selv når det var store problemer. Men det her var svært. Jeg vidste jo ikke, om jeg overlevede næste jul. Det er ikke nemt, når man også er mor, fortæller Hanne.

Ung mor løj om dødelig sygdom

Da det værste chok havde fortaget sig. Da hun havde grædt med sin mand Frank og snakket med venner og familie, stod hun foran en smertefuld beslutning. Sine voksne tvillinger på 20 år, Alicia og Cecilia, havde hun snakket med, men hun manglede familiens lille charmetrold – seksårige Liv. Og hun ville ikke lyve for sin datter.

I Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 29. juni, kan du læse, hvordan Hanne fortalte sin datter om sygdommen - og hvordan det hele pludselig ændrede sig mirakuløst:

 

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold