Skæbner

Hansi Hinterseer reddede kræftsyg pige

1. marts 2017 af Johan Isbrand. Foto: Søren Lamberth og AOP
Det musikalske talent er kun en del af forklaringen på den succes, Hansi Hinterseer har. Sangerens fans elsker hans sympatiske væsen. Det mærkede lille Denise på billedet her, da hun var alvorligt syg.

Den 25. marts er den østrigske schlagerkonge Hansi Hinterseer på programmet i forbindelse med Dansktop Prisen 2017 i Boxen i Herning.

Her vil han både vil kunne opleves under selve showet og ved efterfesten, hvor diverse topnavne spiller op til dans. Der er dog ingen tvivl om, at netop Hansi er noget specielt i sit publikums øjne.

Selv ved store Open Air-koncerter formår han at videregive sin livsglæde og sit overskud til hver enkelt tilskuer, og han har med sin musik i årenes løb spredt glæde til mange mennesker.

Hansi Hinterseer opfyldte kræftsyg piges drøm

Men ingen historie om sangeren overgår den, som Ude og Hjemme i 2010 kunne berette for sine læsere om Hansi og den kræftramte pige Denise Allelein fra Leipzig, Tyskland.

Hansi Hinterseer: Min kone skriver mine hit

Denise blev ramt af leukæmi som 9-årig, og under sit hospitalsophold, hvor pigen gennemgik en langvarig kemoterapi, sad hendes mormor ved hendes side og spillede Hansi-musik for hende.

Den lille pige kom til at elske musikken, og da hun i et tv-interview blev spurgt, om hun havde et idol, svarede hun prompte, at Hansi Hinterseer var hendes helt.

Det førte til, at der blev arrangeret et møde mellem Denise og sangeren bag scenen, da Hansi i 2004 optrådte i Leipzig.

Gav syg pige modet til at kæmpe

Og oplevelsen gjorde så stærkt et indtryk på Hansi, at han spontant gav hende et løfte: Hvis hun lovede ham at blive rask, lovede han til gengæld, at hun måtte komme med ham i turbussen, når han skulle ud på turné.

Det gav hende mod og styrke til at kæmpe mod leukæmien. Og to år senere – i 2006 – fik hun sine to største ønsker opfyldt:

Hun blev erklæret rask. Og hun kom med Hansi på tur og var i dagevis tættere på stjernen og folkene omkring ham, end hovedparten af hans mange fans nogensinde vil komme.

Taknemmelig familie

De blev venner for livet. Og Hansi afslørede, at han gennem to år havde bedt for pigen i det håb, at hun ville komme gennem sygdommen med livet i behold.

Hansi Hinterseer: Hos dyrene finder jeg ro

Efterfølgende har Hansi og Denise mødt hinanden adskillige gange, og både Denise og hendes mor og mormor tager så ofte til Hansi-koncerter, som de kan slippe af sted med og har råd til.

Familien fra Leipzig er ikke i tvivl om, at det var sangerens dybtfølte løfte, der hjalp Denise ud på den anden side. Og det er de ham dybt taknemmelige for den dag i dag.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 1. marts 2017, kan du læse et stort portræt af Hansi Hinterseer.

Få bl.a. historien om:

* hvordan han mødte sit livs kærlighed

* hvorfor han fik nok af sin tidligere karriere som skistjerne

* hans barndom der er omgærdet af mystik og hemmeligheder

* hans møde med sine største danske fans

Her kan du se nogle skønne billeder fra Hansi Hinterseers hjemstavn Kitzbühel:

Hansi Hinterseer: Hos dyrene finder jeg ro

Sponsoreret indhold