Skæbner

Hele Danmark samler ind

2. december 2010 af Lennart Schønberg
Takket være tusindvis af godhjertede læsere bliver det i år rigtig jul på børnehjemmet i den litauiske by Kybartai.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Nu er der ikke længere nogen tvivl: Takket været tusindvis af godhjertede læsere bliver det i år rigtig jul på børnehjemmet i den litauiske by Kybartai. Gaverne til børnene, der måtte undvære gaver sidste jul, strømmer ind, efter at vi i en række artikler har beskrevet de fattige børns levevilkår i en tilværelse uden far og mor.

Fra Gedser i syd til Skagen i nord har læserne begavet de 50 børn med alt lige fra søde bamser, røde sko og juleslik, til fladskærme, flotte computere og sandkasser.

En del af de flot indpakkede gaver står nu og hober sig op på vores indsamlingssted hos transportvirksomheden, ICT Logistics i Fredericia, hvorfra det snart vil blive transporteret til børnehjemmet i Litauen.

Andre gaver er hos en af de læsere, der har gjort en kæmpeindsats i forbindelse med indsamlingen, den 42-årige Pia Volder Handt fra Køge.

Fordi mange ikke selv havde mulighed for at aflevere deres gaver i Fredericia, åbnede Pia sit private hjem og gjorde det til et opsamlingsted for Sjælland.

Julebag: Lav lækre vaniljekranse

Huset fuldt
I sidste uge måtte kvinden, der er mor til tre børn, holde en mindre pause.
- Vi har fået så meget, at vi knap kunne komme ind i vores eget hjem. Så vi var nødt til at holde en lille pause med at få ting ind i sidste uge, indtil vi havde fået opstillet en stor container. Men nu er vi klar til at modtage igen, fortæller Pia. Hun er imponeret over de mange mennesker, der har afleveret ting til hende.

- Det er fantastisk, hvad folk har indsamlet. Også børn og ældre mennesker har engageret sig. Det er som om, jeres indsamling har appelleret til alle aldersgrupper, siger Pia, der også har haft grædende mennesker i telefonen.

- Der har været nogle, som ikke selv har været i stand til at komme og aflevere det, de gerne vil give til børnene. Så jeg har også været langt omkring med min trailer for at hjælpe disse mennesker, siger Pia.

Hun glæder sig til at se den reportage fra Litauen, som vi har lovet at bringe i nummer 51, der udkommer to dage før juleaften. - Det er bare så skønt at vide, at der nu er julegaver til alle. Jeg ville gerne være en flue på væggen derovre juleaften, siger hun.

Læserne har været fantastiske til at hjælpe hinanden med forskellige opsamlingssteder. Faktisk er der udsigt til så mange gaver, at der ikke længere er brug for nye initiativer. Indsamlingen går forrygende, og allerede på nuværende tidspunkt kan vi slå fast at de 50 børn i alderen fra 0-18 år får en fantastisk jul.

ALLE GAVER NÅR FREM
Læserne har været så gavmilde, at vi kan komme i en situation, hvor der er flere gaver, end børnene i Kybartai kan have glæde af. I så fald vil de overskydende gaver blive tilbudt til andre børnehjem i Litauen.

Læs også: Mai har aldrig kysset andre

Sponsoreret indhold