Skæbner

Helles mand lammet af blodprop: Det skal ikke ødelægge vores liv

23. februar 2017 af Maibrit Jürs
Foto: Niels Hougaard
Da en blodprop lammede Bo, blev livet sat på pause. Men kun et øjeblik. For med lige dele kærlighed og viljestyrke har han og hustruen Helle bevaret troen på, at uanset hvordan det går, så skal det nok gå godt.

Bo står i køkkenet og vil smøre sin frokost, da kniven smutter ud af hånden på ham. Han forsøger at samle den op, men han kan ikke få fat. Til sidst opgiver han maden og går i seng.

Da Helle kommer hjem fra arbejde, insisterer hun på, at han skal til lægen. Bo mener, det kan vente, til lægen er tilbage fra sin sommerferie. Imens vokser proppen i hans halspulsåre.

Mette Line forlod sin syge mand: Den jeg elskede er væk

– Jeg kunne jo godt mærke, at der var et eller andet galt, men jeg havde ingen idé om, hvad det var, siger Bo.

Ringede efter ambulance

Om aftenen var han og Helle i biografen. Alt virkede normalt.

– Vi var i Falkoner Bio og se ”Forelsket i New York”, husker 54-årige Helle Wenck.

På vej hjem faldt Bo med sin cykel uden nogen særlig grund. Helle blev igen bekymret, men Bo slog det hen, så parret cyklede hjem og gik i seng.

Pelle Hvenegaard: Overvejede at tage mit eget liv

– Klokken 6 vågner jeg ved, at Bo ligger og siger nogle mærkelige lyde. Han kan ikke tale. Jeg prøver at hive ham op, men han er som en sæk kartofler. Det virker helt forkert, så jeg ringer efter ambulancen.

Bliver aldrig sig selv igen

Da parret 14 dage tidligere var på cykelferie i Alsace, havde de ingen anelse om, at de stod foran et liv med lammelse, kognitive problemer og de epileptiske anfald, der er fulgt med blodproppen.

– Det var et chok, for Bo var i sindssygt god form. Han har altid spillet fodbold og cyklet meget, og han har aldrig røget eller drukket. Ingen ville have troet, at han skulle få en blodprop, siger Helle.

Ja, det er mig med den døde dreng

Der gik over et døgn, før Bo Friis Sørensen kom på hospitalet. Derfor var der ikke meget, lægerne kunne gøre for at opløse blodproppen, og han blev lam i hele venstre side af kroppen.Han bliver aldrig helt sig selv igen.

Både Helle og Bo har dog hele tiden været indstillet på, at blodproppen ikke skal sætte en stopper for det liv, de ønsker.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. februar 2017, kan du læse mere om, hvordan Bo og Helle klarer sig igennem hverdagen.

Her kan du se nogle billeder af Bo og Helle før og efter Bos blodprop:

Helles mand lammet af blodprop

Sponsoreret indhold