Hverdagens helte

Børnenes skæbner satte hjælpen igang

13. december 2010 af Lennart Schønberg
Medmenneskelighed, godhed, medfølelse og initiativrigdom. Med disse ord kan man beskrive det fantastiske arbejde, Ude og Hjemmes læsere har præsteret i forbindelse med den store indsamling til et fattigt børnehjem i Litauen.

Dagplejemor indkaldte venner og naboer
Den 36-årige dagplejemor fra Kruså, Rikke Møller, var sammen med børnene, Petrine på 3 år, Nicoline på 6 år og Mikkel på 8 år, ikke sen til at mobilisere familie, venner og naboer, da hun første gang læste om Ude og Hjemmes indsamling til Litauen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Og vi har altså lavet vores egen lille indsamling, som nu er gået videre til Fredericia. Det har været skønt at opleve, hvordan alle i min omgangskreds har syntes, det var dejligt at hjælpe de fattige børn, siger Rikke.

Læs også: Hele Danmark samler ind

Drengen med det store hjerte
Lille Noah på snart 4 år har ikke haft nogen nem start på sit korte liv. Den lille kinesiske dreng, der er født med ganespaltning, boede på børnehjem, til han var to år. På det tidspunkt blev han så adopteret af Ulrik og Charlotte Nielsen fra Middelfart. I dag snakker den lille fyr fint dansk og er en glad og lykkelig dreng.

- Da jeg viste Noa billederne fra Ude og Hjemme af børnene på børnehjemmet og forklarede ham, at børnene ikke havde nogen far og mor og ikke havde ret meget legetøj, så gik han ind på sit værelse og begyndte at sortere i sine små bamser. For han var slet ikke i tvivl om, at de fattige børn i Litauen også skulle have glæde af hans legetøj. Det var fantastisk at opleve, fortæller Charlotte Nielsen, da Ude og Hjemme kigger forbi den fynske familie.

Noa var også med, da Charlotte på et senere tidspunkt besøgte en legetøjsbutik for at købe legetøj til børnene.

- Ja, han var med til at finde ting til børnene. Han har virkelig været engageret, og det har været fantastisk at opleve, siger Charlotte med stort smil.

Læs også: Tobias fik en far

Kvinden der mistede sit hjem
42-årige Pia Handt fra Køge, der er mor til fire, har gjort en kæmpeindsats fra dag 1 af Ude og Hjemmes indsamling. Faktisk har Pia engageret sig så meget, at hendes familie nærmest er blevet drevet fra hus og hjem. To gange inden for de sidste fire uger har Pia prøvet, at familien har måttet slå sig ned i en enkelt lokale.

- Men jeg griner kun af det i dag. Og glæder mig i stedet over, at indsamlingen har været sådan en kæmpesucces. Og faktisk kan det da også være hyggeligt at bo i et hjem, der er så fyldt op med flotte julepakker, siger Pia med et stort smil.

Sponsoreret indhold