Hverdagens helte

Frida reddede sin ejer fra flammerne

14. februar 2014 af Søren Johannesen, foto: John Madsen
Lille Frida er en sand helt. I går aftes, kort før midnat, reddede den formentlig sin 61-årige ejers liv, da der udbrød brand i hjemmet i Ommel på Ærø. Var det ikke for Fridas gøen, er det ikke sikkert, at ejeren var vågnet. Fridas ejer er nu indlagt til observation for røgforgiftning i Ærøskøbing, mens en nabo passer på Frida.
Frida fotograferet i dag, mindre end et døgn efter sin heltedåd.
Frida fotograferet i dag, mindre end et døgn efter sin heltedåd.

Det kunne være endt i en frygtelig tragedie, da der i går aftes kl. 23.50 udbrød brand i et stråtækt hus på Hovedgaden i Ommel på Ærø. Husets 61-årige beboer lå nemlig og sov, da ilden opstod - formentlig som følge af en kortslutning i en el-ledning, ifølge politiets døgnrapport. Huset nedbrændte fuldstændig, og også nabohuset fik brandskader.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sandra redder sin fars liv

Indlagt til observation

Heldigvis slap beboeren med livet i behold - takket være hendes lille hund, Frida, som vækkede hende med sin gøen. Den 61-årige er nu indlagt til observation for røgforgiftning på sygehuset i Ærøskøbing.

LÆS OGSÅ: Annika blev reddet af storebror

- Allerede da vi kom frem kort efter alarmen lidt i midnat, var hele taget overtændt, siger beredskabschef Palle Kefer, Ærø Kommune, til Fyens Stiftstidende.

Frida passes på Ommel Kro

Pia Bastholm, som bor omkring 50 meter fra det nu nedbrændte hus, så flammerne over sin genbos tag og skyndte sig at løbe over til branden. Da var flere af de lokale allerede mødt frem for at tilbyde deres hjælp.

LÆS OGSÅ: Hund redder etårig fra døden

Pia, som forpagter Ommel Kro, tilbød straks at passe på lille Frida, en dansk-svensk gårdhund, mens dens ejer er på hospitalet.

- Det er en rigtig sød hund. Den er meget stille og rolig, nu da den endelig er faldet til ro, fortæller Pia til Ude og Hjemme dagen derpå.

LÆS OGSÅ: Abe redder uønsket hund

Ude og Hjemme har været i kontakt med Fridas 61-årige ejer, men hun ønsker ikke at udtale sig.

Sponsoreret indhold