Hverdagens helte

Malie redder sin mors liv

28. juni 2014 af Carsten Holst, Foto: Steen Wrem
Malie var kun lige begyndt at gå, da hendes forældre begyndte at lære hende førstehjælp. De håbede, at hun aldrig fik brug for det. Men da hendes mor kollapsede og nær var blevet kvalt, optrådte Malie i helterollen.
Malie reddede sin mors liv
Malie reddede sin mors liv

Malie kunne knapt stå på sine ben, og ordforrådet begrænsede sig til at kunne sige "far" og "mor", da hendes forældre begyndte at undervise hende i førstehjælp.

Den lille pige fik sammen med sin et år ældre søster, Malou, forklaret, at deres mor pludselig kunne blive syg, og derfor havde brug for øjeblikkelig hjælp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nær kvalt med sin egen tunge

Læs også: Datter hjem efter 8 år

Lene og Jakob Neumann fra Korsør trænede igen og igen deres små piger i, hvordan de skulle lægge deres mor i aflåst sideleje, så hun ikke blev kvalt med sin egen tunge, hvis uheldet skulle indtræffe.

- Vi håbede ikke, at pigerne ville få brug for det, vi trænede dem i. Det skete desværre alligevel. Uden undervisningen er det ikke sikkert, at jeg havde levet i dag. Malie reddede mit liv, siger delikatesseassistent Lene Neumann, 33, med glædestårer i øjnene.

Reddede sin mors liv

Læs også: Magnus skabte storm på facebook (link fjernet)

Dette er den rørende historie om, hvordan en lille, 5-årig pige reddede sin mors liv. Det er samtidig beretningen om, at helte ikke nødvendigvis behøver være store, stærke mænd eller kvinder, der sætter livet på spil for at redde et andet menneske. Det er Malie et bevis på. Hun er en ægte helt.

Lene Neumann fik som 1-årig konstateret sukkersyge efter en slem influenza. Hun har kunnet holde sygdommen under kontrol med medicin. Det seneste anfald havde hun for seks år siden, da hun pludselig kollapsede. Anfaldene kan være voldsomme, og minder mest af alt om et epileptisk anfald med voldsomme kramper.

Vågnede i ambulancen

Læs også: Baby diskuterer med hund

Men for kort tid siden blev Lene ramt af et nyt anfald. Sammen med Malie og familiens hund var hun på vej hjem søndag morgen klokken 8 med morgenbrød. Pludselig blev Lene dårlig. Hun nåede at ringe hjem til sin mand, Jakob, og tog en slurk sukkerholdig juice, som hun altid har på sig. Derefter husker hun ikke mere, før hun vågnede i ambulancen på vej til Slagelse sygehus.

Heldigvis havde Lene sin yngste datter med den fatale søndag morgen. Da Lene sank bevidstløs omkuld på fortovet, gik lille Maile ikke i panik, som mange børn på hendes alder nok havde gjort. Krampeanfaldet gjorde, at den kollapsede kvinde bed sig i tungen, så blodet piblede ud af munden, og løb ned over ansigtet. Men så gjorde den 5-årige pige det, hun er trænet i de seneste fire år. Hun reddede sin mors liv.

Med sine små barnehænder fik hun lagt sin mor i aflåst sideleje. Derefter sikrede hun, at luftvejene var frie, og at hendes mor ikke blev kvalt med sin tunge. Et chokeret vidne fortæller, at den lille piges indsats var enestående, nærmest uvirkelig. Selv var vidnet så chokeret, at hun ikke var i stand til at huske nummeret til alarmcentralen.

Stolte af deres lille pige

Læs også: Dreng får chef til at græde

Efter at Malie havde sikret sig, at hendes mor lå i den rigtige position, satte hun sig ved siden af hende. Med tårerne løbende ned ad kinderne skreg hun: "Hjælp, hjælp, mor er syg. Mor er syg". Kort efter kom Jakob Neumann til stede, og fik ringet efter en ambulance.
- Jeg glemmer aldrig det syn, der mødte mig. Malie var ulykkelig og græd. Men hun havde gjort alt det, vi havde lært hende. Jeg synes, vi kan være stolte af vores lille pige, siger Jakob.

Lene Neumann blev kørt på Slagelse sygehus, hvorfra hun senere på dagen kunne udskrives. Hun husker intet fra det øjeblik, hun sank sammen på fortovet. Lene har stadig besvær med at tale på grund af bidmærkerne på tungen. Men smerterne overskygges af taknemmeligheden over sin lille datters indsats.

Til Legoland til sommer


Belønningen bliver sandsynligvis en familieudflugt til Legeland i løbet af sommeren. Der er meget, der skal fejres. Ude og Hjemme har besluttet at give Malie vores heltemedalje for god og uselvisk indsats. Med medaljen følger en check på 1.000 kr.

Tilsyneladende er Malie kommet sig helt over forskrækkelsen. Efter den barske oplevelse spurgte hun flere gange sin mor, om hun skulle dø. Det gør Malier ikke længere.

Sponsoreret indhold