Hverdagens helte

Mand udstiller sig for sin syge kones skyld

25. april 2014 af Louise Søgaard, foto:AOP
Der er ikke det, Bob ikke vil gøre, for at vise sin kone, at han er der for hende, mens hun bliver behandlet for brystkræft. Han har gjort det til sit projekt at holde hendes humør oppe og få hende til at grine. Det gør han ved at iføre sig et lyserødt strutskørt og lade sig fotografere de mærkeligste steder. Se! Det må være ægte kærlighed.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når Linda Carey skal til kemobehandling, tager hun sin mobil med de skøre billeder af sin mand med sig. Mens hun får giften i kroppen, har hun og de andre kvindelige patienter så noget at grine af. På den måde går tiden med noget sjovt og positivt på hospitalet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Se også: Videoen hvor 12-årige Camilla fortæller om den mobning, hun var udsat for i 7 år

Bob er hverken særlig høj eller spor veltrænet. Han er en helt almindelig lille buttet mand med hår på brystet og skæve ben. Når han tager alt sit tøj af og iklæder sig det lyserøde strutskørt, bliver han helt automatisk sjov at se på. Men det er netop det, Bob vil. Han vil være latterlig, så han kan gøre sin kones pinsler nemmere at udholde.

-Det får mig til at grine, når min mand hopper omkring kun iført et strutskørt. Det hjælper mig med at være positiv. Jo mere jeg griner, desto bedre har jeg det, fortæller Linda.

Læs også: Chris fik et halvt år at leve i. Brugte hvert et minut på sit livs kærlighed

Bob og Linda Carey har været sammen siden 1986, og Bob har altid fået Linda til at le.

-Han får mig til at grine, fordi han ikke er bange for at være sig selv og sætte noget på spil.

Spiller klovn for at redde sig selv og sin kone

Da Linda fik diagnosen brystkræft, blev Bob bange og havde brug for at tænke over livet. Tænke over, hvad han skulle gøre, hvad han skulle tænke og hvordan deres liv nu ville være. Som mange andre kunstneriske mennesker tyede han til sin kunst, for at bearbejde sine følelser. Bob er fotograf.

-Når livet gør ondt, tager jeg billeder. Som fotograf er det netop folks reaktion, jeg er interesseret i. Da jeg så Lindas reaktion, vidste jeg, at jeg skulle fortsætte med at lave billederne. Det begyndte virkelig at betyde noget for mig også, forklarer Bob.

Læs også: Alder betyder ingenting for vores kærlighed. Han er 47. Hun er 19 år

Og han opdagede til sin fryd, at Lindas reaktion på hans spøjse selvportrætter havde præcis den helende effekt, som han havde ønsket. Og det er ikke kun Linda, som får glæde af sin mands utrættelige forsøg på at se latterlig ud. Hans billeder har hjulpet utallige kvinder i deres kræftbehandling.

-De kvinder, jeg møder, kan virkelig godt lide det fact, at min mand lader sig udstille for min skyld. At han viser mig, at han støtter mig ved at udsætte sig selv for latterliggørelse. Mit fokus er at komme videre i livet på en positiv måde, og han hjælper mig med det, siger Linda.

Vil hjælpe alle med brystkræft

Bob og Linda startede websiden www.thetutuproject.com, hvor man kan se Bobs billeder og støtte kvinder med brystkræft.

-Efter websiden åbnede, gik der kun få timer før det hele eksploderede. Alle medier ville pludselig tale med os. Hvem ville have troet, at et lyserødt strutskørt kunne gøre så meget. Det handler om at fokusere på det lette og sjove. Jeg er her for at gøre folk glade, forklarer Bob.

Og Linda slutter: Det er blot en god historie - en historie om kærlighed og inspiration.

Sponsoreret indhold