Hverdagens helte

Redder sin fars liv

13. februar 2014 af Carsten Holst foto Jørgen Ploug
Johannes Christiansen vil sikkert aldrig glemme sin 50 års fødselsdag. Den dag var han tæt på at blive dræbt af en rasende tyr. Men datteren Sandra, 18, gik til angreb på det 800 kilo store muskelbundt, og reddede fars liv.

Havde det ikke været for datteren Sandras store mod og kampvilje, havde 50-årige Johannes Christiansen med stor sandsynlighed ikke været i live.

800 kilo muskelbundt

Da den 18-årige teenagers far var ved at blive trampet og stanget ihjel af en rasende tyr, tog hun med de bare næver kampen op mod det næsten 800 kilo tunge muskelbundt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gymnasieeleven lagde modigt sin spinkle krop imellem sin far og den kampberedte tyr. Sandra vandt den ulige kamp mod overmagten, og reddede derved sin fars liv.
- Jeg nåede ikke at tænke på, at tyren så let som ingenting kunne slå mig og far ihjel. Jeg måtte gøre noget, hvis jeg ville beholde far. Bagefter kom reaktionen. Det var lidt vildt, siger Sandra Christiansen.

LÆS OGSÅ: Lille pige redder 6 og dør (link fjernet)

Måske sidste fødselsdag

Slagter og fritidslandmand Johannes Christiansen fra den lille by Gejlå tæt på den dansk-tyske grænse glemmer aldrig sin 50 års fødselsdag. Uden datteren Sandra var det måske blevet hans sidste.

Det var den 30. december, og Johannes havde inviteret 72 gæster til fest i det nærliggende Vilsbæk Forsamlingshus. Festlighederne var nær blevet erstattet af en uhyggelig tragedie. Midt på formiddagen ville Johannes se til en hest, der havde kolik. Den befandt sig i en indhegning sammen med tyren Calle, som indtil den skæbnesvangre dag havde været lidt af en kæledægge i familien. Den har aldrig gjort fortræd. Men det blev der på få øjeblikke lavet om på den næstsidste dag i 2013.

Kørt over af godstog

Med hudafskrabninger og kvæstelser alle steder på kroppen, brækkede ribben og trykkede ryghvirvler, samt skader på den ene lunge, fortæller Johannes om den dag, han var ved at dø. Johannes føler, at han er blevet kørt over af et godstog. Men han er stolt over Sandras mod og mentale styrke.

LÆS OGSÅ: Ægtepar troede de skulle dø

- Hesten med kolik havde lagt sig ned, og jeg baksede med at få den på benene. Jeg kunne hurtigt mærke, at Calle var i ondt lune. Måske var den jaloux over al den opmærksomhed, hesten fik. Normalt kommer Calle hen og puffer lidt, indtil jeg har kløet den bag ørerne. Da temperamentet steg hos tyren, og den opførte sig mere og mere aggressiv, ringede jeg efter Sandra og mit bonusbarn Freja. De skulle holde hesten, mens jeg fik Calle af vejen, siger Johannes.

Bragede ind i brystkassen

Da pigerne ankom gik tyren amok. Den bragede ind i brystkassen på Johannes, og sendte ham til jorden. Derefter trampede og stangede den på den magtesløse mand. Som jæger har Johannes nedlagt store dyr på savannen i Afrika, og som slagter er han ofte blevet udfordret af besværlige dyr. Men han har aldrig set døden i øjnene som da 3-årige Calle gik bersærk.

LÆS OGSÅ: 3-årig slår alarm og redder mor

Med fare for sit eget liv slap Sandra hesten, og gik til angreb på tyren. Hun fik fat på faderens kasket, og bankede løs på Calles hoved. Det var nok til, at tyren et kort øjeblik veg tilbage, så Johannes og Sandra kunne slippe ud af indhegningen.

Reddet i sikkerhed

Den hårdt kvæstede mand kravlede fortumlet hen langs det elektriske hegn for at komme i sikkerhed, mens tyren prustende og trampende forberedte et nyt angreb. Det kom heldigvis aldrig. Den hidsige krabat kunne så let som ingenting havde forceret indhegningen, og det vidste både Johannes og hans datter.
- Siden jeg var helt lille har min far lært mig at omgås alle slags dyr i forskellige situationer. Men jeg har heldigvis aldrig før oplevet en tyr gå amok på den måde, siger Sandra.

LÆS OGSÅ: Far redder datter fra døden

Få timer efter dramaet i indhegningen stod Johannes i forsamlingshuset og tog imod sine mange gæster. Man er vel sønderjyde, og som Johannes selv siger: "Mad, musik og fadølsanlæg var bestilt. Det skulle ikke gå til spilde, blot fordi jeg var blevet løbet ned af en gal tyr". Men næste dag vågnede Johannes med smerter overalt i kroppen. Han blev kørt på Åbenrå sygehus, hvor lægerne konstaterede omfattende skader på bl.a. ryghvirvler, ribben og lunger.

Calle skal aflives

Johannes har besluttet, at den unge avlstyr skal aflives, inden den laver flere ulykker.
- Vi har haft Calle fra nyfødt, og brugt den i avlen. Jeg har ingen idé om, hvorfor den pludselig ændrede karakter fra omgængelig til livsfarlig. Og så på min 50 års fødselsdag. Det kunne den ikke være bekendt, siger den sønderjyske jæger med et sarkastisk smil.

Det gør nemlig mest ondt, når Johannes griner.

Sponsoreret indhold