Hverdagens helte

Rugemor for sit barnebarn

30. oktober 2012 af Carsten Holst, Foto: Polfoto
49-årige mor til fire meldte sig som rugemor for at hjælpe sin egen datter med at blive mor. Et år efter fødte Linda sit eget barnebarn.

- Mor, nu skal du være helt ærlig. Du skal sige nej, hvis du alligevel ikke vil være med. Brian og jeg har besluttet os for at takke ja til dit tilbud om, at du vil føde vores barn. Vil du det? spurgte Angel Hebert sin mor en sommerdag i 2011 i den canadiske by Madawaska.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Svaret kom som et nik. 49-årige Linda Siroin var ikke i tvivl om, at hun ville hjælpe sin datter, og hun var alt for rørt til at tale.

Danske Anne-Dorthe levede i mange år af at føde børn til de rige i USA - læs hendes historie her...

Flere afslag

Linda gik straks i gang med at undersøge mulighederne for at gennemføre en surrogatgraviditet med sin datters æg og sin svigersøns sæd. Hun fik afslag på projektet flere steder i Canada, men i USA på Science Center i Massachusetts, var der gevinst.

I december 2011 fik Linda sat datterens og svigersønnens befrugtede æg op.

Født ved kejsersnit

Et år og en måned efter beslutningen blev truffet, kom den lille pige Madden til verden lørdag den 13. august på en fødestue på hospitalet i Angels hjemby i den amerikanske delstat Massachusetts.

Mor og datter gik sammen til fødselsforberedelser, og Angel var også på fødestuen, da Madden kom til verden ved kejsersnit. Det var Angel selv, der klippede navlestrengen på sin datter.

Franske Carole blev grebet af en trang til at hjælpe barnløse, bl.a. veninden som hun har født tre børn. Ude og Hjemme har mødt hende - læs historien her...

Hun er ikke min

For Linda er der ikke noget følelsesmæssigt i klemme. Fra det øjeblik, navlestrengen blev klippet, var hun klar over, at Madden var Angel og Brians datter.

-Jeg elsker mit barnebarn. Men jeg er også bevidst om, at hun aldrig bliver andet. Jeg har blot lånt dem et "enkeltværelse" i ni måneder. Det har været en stor oplevelse, og jeg gør det gerne en anden gang, siger den nybagte mormor.

Hun er selv mor til fire

Selv har Linda fire dejlige børn, og derfor kunne hun kun alt for godt forstå sin datter Angels ønske om at blive mor.

Da Angel var teenager, havde hun det ikke godt. Hun blev hurtigt forpustet og led af svimmelhed. Hendes forældre tog hende til lægen, og det viste sig, at hun led af en hjertesygdom. Kort tid efter blev Angel opereret, og lægerne mente, at hun sagtens ville kunne leve et normalt liv. Men betingelsen var, at hun skulle undgå at lide fysisk overlast. Det ville være livsfarligt for hende at gennemføre en graviditet.

Nanna fra De unge mødre fik et chok, da hun pludselig fik beskeden om, at hun var gravid. Hun troede nemlig, at den 20 år ældre kæreste, Ditlev, var steril. Læs historien her...

Rugemor ville være mormor

- Da mor sagde, at hun ville føde mit barn, troede jeg, at det var for sjov. Men jo mere, jeg tænkte over det, desto mere realistisk blev ideen.

- Min mor ville gerne være mormor, og jeg ville gerne være mor. Måske kunne vi forene de to ønsker, siger Angel.

Sponsoreret indhold