Hverdagens helte

Sinddal-forældre hjælper fattige børn

2. januar 2014 af Annemette Barbré, foto: Scanpix
Maria og Brian O'Shea, der selv mistede tre børn i en meningsløs trafikulykke, hjælper nu verdens fattigste børn.

Maria og Brian O'Shea har netop gennemlevet den sværeste jul af alle. Nemlig den første uden deres tre elskede børn, Søren 11 år, Saoirse 9 og lille Connor på blot 3 år, der alle mistede livet i en tragisk trafikulykke nær Sindal i Nordjylland i sommers.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men i stedet for at sidde magtesløse tilbage med sorgen og savnet valgte det hårdt prøvede forældrepar i stedet at bruge det meste af deres tid og energi på at hjælpe forladte og forældreløse børn i nogle af verdens fattigste lande, skriver bt.dk.

LÆS OGSÅ: Tobias døde i far arme

Parret oprettede kort efter børnenes meningsløse død fonden De tre musketerers børnefond til minde om Søren, Saoirse og Connor, der så brat blev revet fra dem.

- Som forældre der har mistet vore børn, føler vi et behov for at give noget til børn, der har det svært. Netop fordi vi ikke længere kan passe vores egne børn. Børn der er forældreløse eller forladte, er derfor en oplagt målgruppe for os, forklarer Maria O'Shea.

LÆS OGSÅ: Må ikke slukke for respirator, da kon en er gravid (link fjernet)

Op til jul satte de derfor gang i fondens første tre projekter. Blandt andet har de givet cykler til en børneby i Cambodia.

- Det er et program, vi længe har været interesserede i, og cykler var noget, vores børn elskede, og som vi følte kunne være til glæde, leg og transport, forklarer Maria til bt.dk.

Hun har sammen Brian valgt at sprede hjælpen til projekter i flere lande, hvor de mener, at de kan gøre en forskel. I Gambia har fonden derfor penge til reparationer af loft og gulve på en fødeklinik, hvor områdets børn også kan blive vaccineret.

LÆS OGSÅ: Jane tager sit liv den 9. januar

Maria og Brian giver gennem deres fond desuden penge til en døvelærer i Uganda.

- Vores datter var døv, og vi ved, hvor vigtigt det er, at døve børn får den ekstra støtte og hjælp til at uddanne sig. Døv er nemlig ikke lig med dum, siger Maria.

Sponsoreret indhold