Hverdagens helte

Thea redder sin mors liv

11. februar 2013 af Joan Andersen, Foto: Lena Lindahl
Line fik meningitis og faldt om på gulvet i badeværelset. Hendes fem-årige datter Thea fandt hende. Den lille pige holdt hovedet koldt og gjorde præcis, hvad hun skulle gøre. Uden datteren ville Line næppe være i live i dag.

Line var stiv i nakken og have en frygtelig hovedpine. Hun er alene med to børn og fuldtidsstuderende. Dagene havde været hektiske, så hun afskrev ubehaget som spændingshovedpine. Denne mandag havde hun hentet børnene, fem-årige Thea Emilie og Magnus på et år og sendt sønnen videre til farmor, for hun havde brug for at hvile sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Snød døden og blev mor

Thea insisterede på at blive hjemme og fik lov til at sidde på sit værelse og spille.

Hovedpinen blev værre. Line skulle kaste op og gik hen mod badeværelset. Mere husker hun ikke. Men det gør hendes lille datter.

- Jeg kunne ikke finde mor. Jeg kiggede efter hende i køkkenet og rundt om i huset, og så fandt jeg hende på badeværelset, fortæller Thea.

Ringede til tante

- Jeg troede, mor bare var almindelig syg, men så plejer man jo ikke at ligge sådan på gulvet. Jeg blev meget bange, siger Thea. Den vakse pige fandt mors telefon og ringede til tante Ane. Line havde lært hende koden, og hvordan hun kunne ringe op ved at trykke på billederne, men denne gang ville Thea gøre det på sin egen måde.

- Thea græd og sagde, at der var noget galt med mor. "Hun ligger på gulvet", sagde hun. Og jeg tænkte, at så var det bare om at komme op på cyklen, fortæller Ane Kooyman Tok, 27 år. Efter 10-15 minutter var hun fremme. Imens sad Thea tappert og passede på sin mor, som knap nok var ved bevidsthed.

Kom på hospitalet

Ane ringede efter en ambulance på vej ind til Line.

- Jeg mødte Thea i døren. Hun græd og var bange. Line kunne hverken tale eller rejse sig. Hun kunne ikke svare på noget, fortæller Ane, som havde ambulancepersonalet i telefonen hele tiden.

De kom hurtig til stedet, og Line blev kørt til hospitalet i hjembyen Stavanger i Norge.

Dér blev det for meget for Thea. Mor havde ikke engang sagt "vi ses". Den lille pige græd og græd.

- Det var lidt skræmmende, at jeg ikke vidste, hvad der skete med mor. Jeg var mest bange og lidt ked af det, siger Thea.

Thea reddet sin mors liv

Line giver Thea et blik, der kan smelte alle hjerter, og datteren lægger sig ind til hende. Line krammer hende og tvivler på, at hun ville have siddet her i dag, hvis det ikke havde været for Thea. På akutmodtagelsen tog de straks en rygmarvsprøve og konstaterede, at Line havde meningitis.

LÆS OGSÅ: Overlevede virus i hjernen

- Det var potentielt dødeligt, men jeg havde gode odds, fordi jeg var kommet så tidligt derind, siger Line.

Sponsoreret indhold