Skæbner

Helten: Jeg gik i chok

2. september 2015 Søren Johannesen
Steen Wrem
I juni går 22-årige Josephine ned med stress. Hos en psykolog erindrer hun en episode, hvor hun som 3-årig blev reddet fra at drukne af en 15-årig pige. Historien kom dengang i Ude og Hjemme. Takket være Ude og Hjemmes artikel og Facebook, lykkes det Josephine at opspore sin redningskvinde. Mødet efter 19 år er gribende.

Da 22-årige Josephine Nielsen i juni gik ned med stress, kom hun til psykolog. I løbet af samtalerne dukkede en gammel episode, fra dengang Josephine var 3 år gammel og blev reddet fra at drukne af en 15-årig pige, frem fra hukommelsen.

Men erindringen var hullet. Josephine havde aldrig helt fået bearbejdet traumet. Det fik hun nu besked på at gøre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var grunden til, at Josephine i august besluttede sig for at opspore pigen – men hvordan?

LÆS OGSÅ: Spejder redder lillesøsters liv

Dengang, for 19 år siden, da Josephine blev reddet, kom historien i Ude og Hjemme. Artiklen havde Josephines far gemt i en kasse ude i garagen.

Takket være det gamle udklip – og en masse venlige mennesker på Facebook – lykkedes det mirakuløst at opspore helten, som i dag har fået nyt efternavn.

Tårerne flød

34-årige Karin Hintze og den nu 22-årige Josephine blev genforenet den 23. august hjemme hos Josephine i Vejby i Nordsjælland. Ude og Hjemme var med, og du kan læse alt om den gribende genforening i ugens blad, nr. 36.

Allerede da Karins bil triller ind på parkeringspladsen, vælder tårerne op i øjnene på Josephine. Og ikke så snart er Karin, som har haft sommerfugle i maven hele vejen fra sit hjem i Farum, stået ud af bilen, før Josephine giver hende et kæmpe knus.

– Ej, hvor er det godt at se dig. Du ligner dig selv, udbryder hun lykkeligt.

LÆS OGSÅ: Tina fik sin helt tilbage

Det viser sig, at Josephine ikke er alene om aldrig helt at have fået bearbejdet traumet fra dengang i sommeren 1996, da hun faldt og slog hovedet på fliserne ved poolen i Vejby Strand Camping, og uden et ord gled ned på bunden af det dybe vand.

Steen Wrem

Havde det ikke været for Karin, var hun død. Den dengang 15-årige pige var nemlig den eneste, der opdagede det.

Troede det var lillesøster

Selv om Karin råbte om hjælp, var der ingen af de mange gæster omkring poolen, der reagerede. Derfor måtte den unge skolepige selv dykke ned og få reddet den lille pige op på land.

Det lykkedes at få genoplivet Josephine. Det var i sidste sekund.

Faktisk troede Karin i de første minutter, at det var hendes egen lillesøster, Lykke, som også legede ved poolen den dag, der var druknet.

LÆS OGSÅ: Hund redder hel familie

– Det var først, da Josephine blev lagt på kanten, og de gik i gang med genoplivningen, at jeg opdagede, at det ikke var hende. Jeg var helt forvirret. Jeg kan huske, jeg løb hjem til min mormor og morfar, og det første jeg sagde, var, at hun var død, og at der kom vand ud af munden på hende. Jeg var i chok og vuggede frem og tilbage. Jeg lukkede simpelthen ned. Der gik noget tid, før jeg fik stykket historien rigtigt sammen, husker Karin.

– Jeg har tænkt rigtig meget på Josephine gennem årene. Den dag har altid ligget i min bevidsthed. Og den har også betydet, at jeg har lært begge mine børn at svømme, fortæller hun.

Du kan læse hele historien om genforeningen og den dramatiske dag i Ude og Hjemme nr. 36, 2015.

Sponsoreret indhold