Skæbner

Her er Jespers venner

25. oktober 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Benny Rytter/TV2
Det krævede hårdt arbejde og masser af gåpåmod, da Jesper Sørensen inviterede alle sine venner til progeriatræf i Nordjylland. Men det lykkedes. Så det er en glad og lykkelig Jesper Sørensen, vi kan møde på TV2, når Jesper byder indenfor til træf. Her er Jespers venner.

Det startede som drøm. Det fortsatte med en masse hårdt arbejde. Men til sidst gik drømmen i opfyldelse. 17-årige Jesper Sørensen fra Nordjylland samlede alle sine progeriavenner til et fantastisk træg tilbage i august.

LÆS OGSÅ: Jespers nye mål

-Man bliver i så godt humør. Det er så stort, sagde Jesper Sørensen fra Poulstrup til TV2/Nord, mens træffet var i fuld gang.

-Jeg er superglad for, at det er lykkedes.
Ashanti (tv) fra England, Miles fra Sverige, Mats fra Belgien, Cira-Sofie fra Tyskland, Michiel fra Belgien, Harry fra England, Hayley fra England, Bjorn fra Holland, Amber fra Belgien, Florian fra Frankrig, Jesper fra Danmark, Claudia fra Portugal og lille Tontje fra Belgien. Gamze fra Tyskland tog sig en middagslur og er derfor ikke med på billedet. Foto: Benny Rytter/TV2.

Jesper Sørensen er ramt af den meget sjældne genetiske sygdom progeria, som får kroppen til at ældes med op til otte gange normal hastighed - og de syge børn har ikke et langt liv foran sig. Den gennemsnitlige levealder er 13 år.

Jesper var vært

Foreningen Progeria Family Circle arrangerer hvert år et sommertræf for de omkring 25 børn i Europa, der er ramt. I august var det så Jesper, der havde satser alt på at blive vært for årets træf.

LÆS OGSÅ: Nyfødt svømmede da han var et døgn

Han brugte måneder på at samle de mange penge ind, det koster, at have så mange børn og deres familier på besøg, og med god hjælp lykkedes det at få stablet et flot og sjovt arrangement sammen. Og det blev en succes med højt humør under Jesper sommertræf.
Jesper fra Danmark, Claudia fra Portugal og Amber fra Belgien sammen med hollandske Micael Correia, som har været frivillig i forbindelse med progeria-børnenes årlige sommertræf i otte år. Foto: Benny Rytter/TV2

Tak til Jesper Sørensen, TV2/Nord og de mange danske støtter, skriver Progeria Family Circle på deres hjemmeside.

Livsglæde trods svære odds

TV2/Nord fulgte træffet i de fem dage det varede. De har optaget en dokumentarfilm om de glade børn, som bliver sendt i to dele.

LÆS OGSÅ: Bubber møder Jesper

"Dette er historien om en gruppe børns helt særlige skæbnefællesskab tværs over Europa, om et sammenhold i skyggen af sygdommen og om livsglæde på trods af de svære odds.", skriver TV2 i en pressemeddelelse om udsendelserne.Jesper (tv) sammen med Hayley fra England i 'Jespers store sommetræf'. Foto: Benny Rytter/TV2

Den første af de to nye programmer med Jesper og hans venner, Jespers Store Sommertræf, bliver sendt på TV2 tirsdag den 4.november klokken 20. Men du kan allerede møde Jesper på TV2 den 28. oktober, når den tidligere dokumentar "Jesper i de voksnes rækker" bliver genudsendt som en optakt til de nye programmer.

Jesper selv blev færdig med skolen i juni i år. Efter træffet er han så begyndt på EUC Nord i Ålborg, hvor han læser ernæring.Sponsoreret indhold