Skæbner

Her redder kvik 4-årig sin mors liv

24. marts 2017 Anne Kristensen
Den handlekraftige dreng brugte sin bevidstløse mors tommelfinger til at låse hendes mobiltelefon op, hvorefter han ringede til alarmcentralen og gav de nødvendige oplysninger.

En 4-årig dreng ved navn Roman udviste overraskende stor ro og handlekraft, da hans mor i tirsdags mistede bevidstheden i deres hjem i Croydon syd for London. Det skriver Daily Mail.

Roman var alene med sin mor, sin tvillingebror og deres yngre bror, da han fandt hende liggende på gulvet med lukkede øjne.

Gjorde det helt rigtige

Heldigvis gik Roman ikke i panik, men gjorde med det samme det helt rigtige, da han brugte sin bevidstløse mors tommelfinger til at låse hendes smartphone op, hvorefter han aktiverede telefonens ’Siri’-funktion og spurgte om hjælp til at ringe til alarmcentralen.

Video: Baby falder fra puslebord - reddes af 9-årig bror i sidste sekund

Her gav han de nødvendige oplysninger, og efter 13 minutter ankom ambulancefolkene og gav Romans mor livreddende førstehjælp. Hun er nu blevet udskrevet fra hospitalet igen og har det godt – takket være sin kvikke søn.

Politi: Lær jeres børn hvad de skal gøre

Politiet har nu offentliggjort opkaldet fra Roman for at gøre andre forældre opmærksomme på vigtigheden i at lære sine børn, hvad man skal gøre i lignende situationer.

I klippet øverst i artiklen kan man høre opkaldet, hvor Roman forklarer, at hans mor har lukkede øjne og ikke trækker vejret. Han oplyser desuden sin adresse og prøver at ruske liv i sin mor efter alarmcentralens instruktioner.

5-årig helt: Redder tre små søskende i trafikulykke

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold