Skæbner

Hest i fantastisk redningsaktion: Hun forlod aldrig hans side

31. oktober 2016 af Joan Andersen. Foto: Rex Features/All Over Press
Nicole klyngede sig til sin hest Astro i tre timer, mens han langsomt sank ned i mudderet.

Nicole Graham og hendes datter red en tur på standen, som de gjorde så tit. Men pludselig sad hendes hest Astro fast. Han kæmpede for at komme fri af mudderet, men jo mere han kæmpede, jo mere sad han fast. For at gøre ondt værre sank datterens hest og ned i det forræderiske mudder.

Reddede sin datter og hendes hest

Nicole er handlingens kvinde. Hun hoppede af heste, fik sin datter væk fra mudderet og reddede også datterens mindre hest og selvfølgelig sig selv. Men Astro, som er en 500 kilos hingst, sad ubehjælpelig fast.

Heste er Emilies ét og alt

Hjælpen ankom

En nabo kom forbi og medbragte sin traktor. De forsøgte at hive Astro op, men uden held. En dyrlæge og en hold brandmænd kom også til stranden. De var under tidspres, for tidevandet var på vej. Hvis Astro ikke kom fri inden, ville han drukne.

Astro fik noget beroligende medicin, mens de mange mennesker forsøgte at befri ham med reb, planker, seler og traktoren. I tre timer kæmpede de. På intet tidspunkt forlod Nicole sin elskede hests side.

- Mudderet er som kviksand, forklarede brandmanden Roger Buckle.

Endelig tilsmilede heldet Astro. Han var fri. På sikker grund igen kollapsede han. Han var udmattet efter den lange kamp. Efter et hvil fik alle vasket mudderet af og kunne tage hjem.

Se også: Han havde opgivet at leve: Kærlighed helbredte ham

Astro var lettere dehydreret og er i dag helt uden mén.

Nicole har holdt heste i 20 år. For tiden ejer hun 10 heste, og hun rider tit på stranden. Hun har aldrig før oplevet problemer med at ride på stranden, men vil i fremtiden være mere forsigtig.

Sjovt galleri: Selv hestene er tvillinger

Sponsoreret indhold