Skæbner

Hjælpen kom fra en gammel ven

26. september 2013 af LOUISE SØGAARD. Foto: JACOB LJØRRING
Marianne Sommer og Merete Salomon genoplivede venskabet efter ti år.

Hun havde ikke set sin bedste veninde i 10 år, da 47-årige Marianne Sommer fra Værløse en dag i Juli fandt et brev med en genkendelig håndskrift i morgenposten. Hun vidste med det samme, hvem det var fra, og hendes hænder rystede, som hun åbnede konvolutten.

- Undskyld, at jeg har svigtet dig, du fortjener en forklaring. Skrev 50-årige Merete Salmon fra Vedbæk ganske kort, men det var nok. Med et var de to atter veninder.

- Kemien imellem os var stadig den samme. Det var som at finde en brik til sit livs puslespil, som jeg ikke vidste, at jeg manglede, siger Marianne.

Hun bar ikke nag over de mange års tavshed fra Meretes side, og da Merete kort tid efter fik konstateret livmoderhalskræft, var Marianne ikke i tvivl.

- Merete var jo alene med sit fjerde barn Victor på 6 år, og jeg kunne jo ikke bare se til, mens hendes liv gik i kaos, siger Marianne.

Derfor smed hun alt, hvad hun havde i hænderne for at hjælpe sin veninde. Hver dag i den måned Merete røg ind og ud af hospitalet, var Marianne hos hende og hendes fire børn.

De store kunne klare sig selv, men de havde brug for hjælp til at passe lillebror Victor, og Merete, der gik igennem en stor operation, hvor lægerne fjernede hendes livmoder, måtte forholde sig i ro. Hun sad i en stol og så på, mens veninden Marianne klarede alt for hende.

I dag er Merete helt rask igen, og hun aner ikke, hvad hun skulle have gjort uden Mariannes hjælp. Derfor skrev hun til Ude og Hjemme og indstillede veninden til årets julekurv, for at sige tak. I dette nummer af Ude og Hjemme kan du læse hele historien om de to veninders genforening og Meretes kamp mod kræften.

[email protected]

Sponsoreret indhold