Skæbner

Høj IQ: Geniale børn

2. november 2015 af Joan Andersen. Foto: Polfoto
Både Leon og lillesøster Amber er næsten lige så kloge som Albert Einstein og klogere end begge deres forældre.

Hvis nogle af de andre børn i børnehaven har problemer, skal de bare spørge 4-årige Amber eller hendes storebror Leon på 5 år. Søskendeparret fra Chelmsford i Storbritannien er nemlig usædvanligt kvikke.

Med en IQ på henholdsvis 145 og 150 er deres intelligens på niveau med Albert Einsteins eller Stephen Haekins. Nu er de begge medlemmer af de kloges klub, Mensa – Amber er endda Storbritanniens yngste medlem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: 2-årig kvalt i en vindrue: Jacob tabte kampen

Mere intelligente en far og mor

- Mine børn er mere intelligente end mig, siger den 23-årige mor Catherine Sunshine til Daily Mail.

- Da det gik op for os, hvor begavede de er, opfordrede folk også mig til at blive testet til Mensa, men min IQ er kun 140, fortæller moren, som læser jura.

Amber var kun 18 måneder, da hun fandt ud af, hvad der gør himlem blå, og hvilken slags mad, der er sund og hvorfor. Hun begyndte at lære fransk, da hun var to år, og ligesom sin bror Leon kan hun genneskue komplekse problemstillinger, som teenagere ville have problemer med.

Leon er en bogorm, som også elsker at skrive. Og så ved han alt om dinosaurer. Han kunne tælle til 10, da han var to år, og han ved en hel del om solsystemet.

Catherines yngste barn, Austin, er kun 10 måneder og stadig for ung til at få testet sin IQ, men moren er ikke i tvivl om, at han er ligesom sine søskende.

- Jeg var ikke klar over, hvor talentfulde de er, før de var omkring to år, siger Catherine, som er gift med 25-årige Nick, der arbejder for jernbanen.

- Da de var yngre, opdagede jeg, at de skilte sig ud. De var hurtigere til at lære at tale, fortæller moren.

Men i starten var hun ikke klar over, at hendes børn var unikke.

- Jeg var ung, da jeg fik mine børn, og jeg havde ikke særlig meget erfaring, så jeg vidste ikke, at det kunne være anderledes. Med Leon troede jeg bare, at alle børn er sådan. Da Amber opførte sig på samme måde, tænkte jeg bare, at det var normen, fortæller hun.

- De var først, da de begyndte i vuggestue og blev sat sammen med andre børn, at det gik op for mig, at de var specielle og foran de andre børn, siger hun.

Læs også: Dot kæmper for sin hjerneskadede datter: Livet ændrede sig på et sekund

Tv er fordummende

- Jeg er sikker på, at noget af det er deres gener, men hvis du sidder børn foran fjernsynet, så når de ikke deres potentiale. Det handler om, hvor meget arbejde du lægger i det, siger den unge mor.

Hun understreger, at hun ikke skubber dem i en bestemt retning.

- Jeg vil stadig gerne have, at de er børn. Børn lærer bedst gennem leg. Vi har et værelse i huset kun til leg, rod, håndarbejde og sjov, fortæller hun.

Børnene er nu startet i en helt almindelig engelsk skole, og de er begge medlemmer af Mensa.

Læs også: Hundehvalp reddet fra den sikre død

Mensa er et fristed

- Mensa er det sted, hvor de kan opleve et fællesskab og ikke føle sig som anderledes, siger Catherine.

- Meget intelligente børn kan have følelsesmæssige og sociale vanskeligheder. Deres hjerner er akademiske indrettet, og det er meget anderledes end hos de fleste andre børn, forklarer hun.

Medlemmerne af Mensa kommer fra alle sociale lag og alle uddannelsesniveauer.

Sponsoreret indhold